ilimzn napisao:Pa nece bas biti, s obzirom da je ipak prisutan i otpor s G1 pobudne elektronke prema masi, sto ce pretvoriti sklop u 'autobias' s tim vecim negativnim prednaponom sto je veca struja cijevi, drugim rijecima napon na katodnom otprou ce biti automatski limitiran. Cak i s prilicno velikim katodnim otporom, rekao bihna suvisle vrijednosti. No, veci je problem (iako ni to zapravo u stvarnosti nije problem) kad tog otpora uopce nema (= ~beskonacno). Tada katodni otpor postaje zapravo izolacijski otpor izmedju katode i grijaca. No, cak i tada ce struja 'curenja' iz katode u grijac biti jako limitirana time sto porast katodnog napona = porast negativnog biasa za pobudnu elektronku.
No, postavlja se jedno drugo pitanje, a to je sto se dogadja kad je ulazni signal dovoljno negativan da tjera pobudnu elektronku u cut-off (za to je istina potrebno pojacalo potjerati u debeli clipping). U tom slucaju smanjivanje ulaznog signala tjera struju pobudne elektronke prema smanjenju ali efekt kontaktnog potencijala G1 izlazne elektronke podize potencijal iste te G1 cime se jos vise smanjuje struja pobudne elektronke ali RASTE struja izlazne elektronke kad bi se trebala dalje smanjivati. Pojavljuje se inverzije signala na G1 izlazne elektronke, i poslijedicno u izlaznom signalu. Uz dobro odabrani katodni otpor, mislim da bi sve ostalo n ajednom lijepom soft clippingua mislim da usteda jednog otpora nije bas neka
Ovako je 'cut-off' izlazne elektronke nedefiniran... mislim, nije da je to rezim rada u kojem ce to pojacalo normalno raditi ali ipak nije zgodno korisnike iznenaditi pretvaranjem pojacala u multiplikator frekvencije prilikom clippinga
Dean napisao:davorin napisao:... nemam ništa protiv da to administracija izdvoji u zasebnu cjelinu.
Nemaš ti tih para....

Zmajz napisao:davorine, gdje nabavljaš ovaj perforirani lim, izgleda mi OK za statore ESL panela??
tubeman napisao:Ovdje je PDF sa standardnim dimenzijama
Napraviti će sve unutar mogućih vrsta materijala, debljina, oblika i veličina rupa.
Mislim da se puno bolje (a posebno povoljnije) neće naći u krugu par sto km.
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju