oprosti tome, ja iz toga ne vidim jel tu bolje pot od 20 k ili od 100 k... nažalost ne vidim...
jedino kaj sam shvatio da buffer ima malu izlaznu impdeancu i stoga može bez problema raditi i na
pojačalima sa malom ulaznom impedancom...
audio kutak napisao:oprosti tome, ja iz toga ne vidim jel tu bolje pot od 20 k ili od 100 k... nažalost ne vidim...
LesFaul napisao:Eto, jos da neki dezurni "keramicar" slozi PCB za ovu namjenu, netko drugi slozi BOM i organizira GB... Bas sam lijeni gotovan.
tom_hifi napisao:Edisone, čak i većina današnjih uređaja bez problema tjera 10k potenciometre. No, 50k je neki optimum ako se ide na sigurno.
audio kutak napisao:sad mi je jasnije....
edisone, koliko sam skužio, ako stavim direkt pot na ulaz pojačala onda okretanjem tog pota mijenjam i ulaznu
impedancu samog pojačala.... da to izbjegnem a i da dobijem cijevni zvuk, staviti ću cijevni buffer
ps.valjda sam dobro napisao
Edison napisao:tom_hifi napisao:Edisone, čak i većina današnjih uređaja bez problema tjera 10k potenciometre. No, 50k je neki optimum ako se ide na sigurno.
Ako ces koristit pot od 10k, sto ce ti onda buffer? Pojacanja nema, a koristis pot kakav moze ici i na "goli" ulaz pojacala.
Samo imas buffer viska, komplikaciju oko njegovog napajanja, potrosnju energije i prostora u kucistu...
mileni16 pregledava forum i 4 gostiju