Receiver :)

Re: Receiver :)

PostPostao/la Dean » Sub kol 31, 2013 10:34 pm

Pogledaj sliku mog DAH-a 1. Uzeo sam kape za potove od Nika. Mislim da imam još jednoga...
Sjelo bi ti to ko budali šamar :mrgreen:

Nađoh..

Slika
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Sub kol 31, 2013 10:42 pm

:D Dean, biljezim se sa (strahopo)stovanjem, ako ti je višak. za detalje se cujemo, moram ti javit i oko onog straznjeg lima rupicastog karaktera, zivnem te sutra oko toga svega :greetings-clappingorange:

nesto dovoljno veliko a da je tipa "šeširić" sam i pokusavao naci, ali na osjeckom hrelicu - samo botuni za šporete i bojlere. radijo - nula bodova.

Khad - thx, ali trebam nesto vece, mislim da 52-55mm ili cak 60 mm je u igri ;)

imam i komad mahagovnija debljine cola iz kojeg bi se mogao izrezati valjak doticnog promjera, al to moram pitat lokalnog CNCdjiju (tu u VK, ne mr. :geek: ) da li ima volje/snage/zivaca to probat oglabat...

uglavnom, bit ce rijeseno, skorom :happy-bouncyredfire:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Dean » Sub kol 31, 2013 10:45 pm

:D
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub kol 31, 2013 11:16 pm

Pamooče, meni se čini da je onda pravo vrijeme da počneš popunjavati set krunskih pila. To sam ja odgađao barem 6-7 godina jer su mi bile dovoljne one kikiriki koje dođu u kompletu za par kuna,ali od kada sam počeo raditi sa punim drvetom zahebi ti njih treba uzeti dobar alat. Tako sam kupio nosač i dvije pile od Luxa u OBIju. Nosač pile je oko 70kn a 45mm pila oko 50kn.

Ovo je samo primjer kako pila izgleda ove moje koje ja imam mogu se skinuti sa nosača koji se stegne u bušilicu.
pila.jpg

edit:
ovo sa promjerom pota, bolje prvo isprobaj kako to izgleda jer kada sam radio ovaj gumb prvo sam izrezao komad debljine 5cm pa vidio da je to predebelo za ovo moje, onda sam išao rezati promjer 45mm iz daske od 2,5cm debljine i vidio da je i to preveliko pa sam na kraju završio na tih 35mm promjera. Treba malo eksperimentirati sa time da vidiš ča će ti najbolje sjesti.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la midruzin » Ned ruj 01, 2013 5:22 am

Slične krunske pile kupio sam u lokalnoj željeznariji, ali za lim (32, 35 i 50 mm). Dođu oko 50 kuna komad. Talijanske su, sive boje i dosta su mekane, jer se nakon nekoliko rupa brzo istupe. Nisu baš savršeno centrirane, pa je potrebna stabilna stolna bušilica i dobar držač lima za podnožje, da rupe ispadnu koliko-toliko korektne.
midruzin

PostPostao/la tom_hifi » Ned ruj 01, 2013 8:47 am

Lijepo to izgleda nakraju. Jedino ova "šuma s 15 borova" je podosta natrpana :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Ned ruj 01, 2013 5:12 pm

...jest, šuma je :roll: ... nevjerojatno kako od sheme sa 20 dijelova ispadne onakav kaos :lol: ... ili to samo kod mene :shifty:

spojio amp na horne - i yipppeee, zuji, po svemu sudeci 100Hz (barem koliko sam uspio usporediti snimke na jubito sa ovim sto zuji)... zuji bez obzira na otvorenost pota, istim intenzitetom.

onda sam maknuo 5879 ulazne i prespojio ulaz bez njih, kako je i prvotno bila shema jos u startu - sve 5 - nema vise zujanja, ne brumi.... treba pot odvrnuti vise nego do sada (naravno), ali neke velike glasnoce nisu tu u igri.

svira dobro, vjerujem da ce sve jos malo "sjesti" na mjesto buduci da sve skupa jos nije sviralo ni sat vremena...

u svakom slucaju, sad ide kutijanje 13DR7 preamp-a i stavljam ga u sustav, a onda pogona nece nedostajati :lol:

signal sa tunera je dosta visok i to sve svira sasvim dovoljno glasno, a signal iz DAC-a je nesto nizi i tu ce profitirati sa preampom...

jedna od 5879 je bila vrlo mikrofonicna (kuckao sam sve redom sa drvenim stapicem), ostale su sve "mrtve", ali dobro mrtve, ne mrtve mrtve :lol:

ako bih se krenuo igrati oko tog 100Hz bruma, odakle krenuti? Sto ciniti, boljitka radi?
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Ned ruj 01, 2013 6:03 pm

Kako si riješio uzemljenje?
tom_hifi

PostPostao/la pamook » Ned ruj 01, 2013 6:26 pm

graetz, + i - kratko spojeni, a ~ izvodi kako se vidi na slici :whistle: ... crna zica na CT mase...
pamook

PostPostao/la tom_hifi » Ned ruj 01, 2013 7:09 pm

A kud je spojeno uzemljenje iz el. mreze? Tj. na koji nacin si spojio CT i uzemljenje?

Edit: tek sad skuzio kaj si napisao. Nego, cemu tu sluzi graetz? :D umjesto antiparalelno spojenih dioda?

Moguce da ti se nesto inducira i kroz onu sumu ... a moguce i neka banalna greska. Poslikaj i sami CT.
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika