Proizvodnja negdje sredinom šezdesetih.
Jedan iz niza vrlo sličnih radija.
Pomalo sliči na RIZove velike aparate s tim da je izlazno pojačalo "klasično" SE s jednom EL84.
Razlika je u tome što su međufrekvencije razdvojene, za razliku od RZTova koji su i "visoku" i "Nisku" imalu u istom loncu.
Trebao je biti brzi refresh.
Nije baš ispalo tako, jer što dalje, to sam otkrivao više detalja koje je trebalo srediti.
Kao takva, šasija je bila u vrlo dobrom stanju pa nije trebalo puno raditi na njoj.
Tek dobro usisavanje i pranje alkoholom.
Neispravan elektrolit u ispravljaču, neispravan elektrolit u katodi EL84 ali i neispravan elektrolit u ratio detektoru što nije baš prečesta pojava.
Polupana skala, nedostaje maska tonblende za bas, škripe potenciometri i zapečeni band preklopnik koji ne preklapa dobro.
Slaba EL84, EF89, ECC85 i mrtvo magično oko
Potrgana dva ferita u jednoj "niskoj" međufrekvenciji.
Sijalice neispravne. Naravno, i osigurač je bio skuren.
Relativnoi velik popis, ali popravak je išao vrlo brzo.
Staklo skale i feriti skinuti s donatora organa koji je još samo slučajno ostao u nekom kutu
Najviše posla je bilo s kutijom koja je na prvi pogled izgledala dosta dobro.
Međutim, izgleda da ju je "netko" (
Slijedilo je šmirglanje i sitni popravci.
Ostalo je par mrlja koje su "isplivale" nakon brušenja, ali se nisam usudio dalje prčkati po njima jer nisu značajne.
Ionako gore ide tabletić

Sutra idu još dva sloja bezbojnog laka i to bi trebalo biti to.
Zanimljivo, nakon puštanja u pogon, nakon kakvih pola sata doslovno se raspala EABC80
Najvjerojatnije su kontakti bili napregnuti i kada se sve zagrijalo, puklo je staklo, ali ne samo s donje, već i s gornje strane
Sa zamjenom sve radi kako treba.
Preventivno sam zamijenio još par blokova.
Očišćeni su i svi gumbi.
Šasija se trenutno "usvirava".
Moram priznati da sve skupa radi vrlo solidno. Zvuk je dobar, osjetljivost isto tako.
Malo sam "nategnuo" skalu tako da sada hvata od 87,5 do 104 MHz.
U originalu je to bilo od 88 - 100 MHz.