DrFireBottle napisao:Jel se itko ikad zapitao zaš je tak malo mladih na ovom forumu? To me pomalo zabrinjava, svi su ili dedeki (khm. u zlatnim godinama dječarci) ili pred penziju...
Zar stvarno mladi nemaju nikakav interes?
nemaju, progresivno zaglupljivanje je u toku desetljecima. racunaj koliok sati na dan tackas na telefonu i pomnozi sa brojem dana u godini i usporedi sa citanjem strucne literature i pokazivanju interesa za nesto.
omjer je cca 3 h dnevno po telefonu najmanje je 1000h godisnje, 10.000h u 10 godina , a koliko ono ide na istrazivanje necega?
imas 1sat u godini da nesto pametno netko ide svojom voljom procitat, mozda i manje!
onda koliko sati treba natuć da se nesto nauci u teoriji i koliko sati treba natuć da se to primijeni u praksi? elektronika je more znanja da se bavis time 40 godina skuzis da nemas pojma na kraju koliko toga ima..pa kako ce danas netko uopce bit zainteresiran kad imas gluposti za beskorisno ubijanje vremena i zaglupljivanje na svakom koraku, okolo, na mobitelima, kompu, netu.
ja sam presretan da iman 5 mladih koje stalno nesto tjeram radit cisto da se ne iskorijeni totalno znanje i da pokusaju nesto upit, jer za 20-30tak godina svi ce poumirat i tko od mladih ce znat ca je lampa? audio ca je to??!? znaci silom tjeram mak na konac, iman ih 5 ispod 30, a biti ce i 6, 7..

nisam jos vidio