DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon pro 06, 2021 10:02 pm

A evo nešto i za bušače...

Naručio preko aliexpressa, nikakva posebna poštarina a dovezao mi overseas... :?: Ima li netko takvih iskustva u zadnje vrijeme?

boreri.jpg

Inače napokon sam našao 3.2mm borere sa 3.2mm prihvatom tako da više ne trebam bušiti montažne rupe na PCBu sa stupnom bušilicom i običnim borerom već sa proxxonom. Kada se buši sa običnom bušilicom ne ispadne rupa lijepo zbog malog broja okretaja i tipa borera kojeg koristim. Sada sam probao sa ovim karbidnim i proxxonom i rupa odlično izgleda bez ikakvih oštećenja na vitroplastu.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet pro 10, 2021 5:16 pm

Pošta me danas iznenadila. Rekli su dostava u utorak ali evo došao paket danas. To im je valjda kao ono "vidiš kako smo brzi, rekli smo tek u utorak ali uspjeli smo dostaviti 3 dana ranije". :lol:

Samo sam ga složio,malo nešto probao gledati kroz drugi par očiju i otišao na ručak. Sutra je novi dan pa ću ponijeti neki smd pcb u labos i isprobavati povećanje, udaljenost leće od predmeta i takve stvari da vidim što najbolje odgovara.

mikroskop.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Lio » Ned pro 12, 2021 9:28 am

aručio preko aliexpressa, nikakva posebna poštarina a dovezao mi overseas... :?: Ima li netko takvih iskustva u zadnje vrijeme?

Je u zadnje vrijeme Alija isporuči Ovrerseasom, pametni dečko samo ostavi pošiljku na poštanskom sandučiću u zgradi. Nego du ubrzali sa slanjem.
U zadnje vrijeme vozarine iz Čajne otišle su u nebo, 6 puta... 12.000$ po kontejneru, koji je bio pred 2 godine 2.200 USD
Lio

PostPostao/la homer » Sri sij 26, 2022 8:40 pm

Neznam je li znate ali krajem mjeseca bi u Lisinskom trebali biti izloženi dijelovi zbirke g. Mumleka, moglo bi bit zanimljivo

https://www.vecernji.hr/kultura/velebna ... ce-1555184
homer

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet sij 27, 2022 4:33 pm

hvala homer na uvijek dobrim preporukama !!!
ovo bi stvarno trebalo pogledat...
velika je steta da se ne pokazuje interes od grada da nađu mjesto i sredstva za izloziti ovakvu zbirku di u stalnom postavu :roll:
nazalost Mumlekov primjer nije jedini...
Pao Pepeo

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 27, 2022 5:10 pm

U Sisku su našli iako ima u tu raznih trzavica između Velimira Krakera i Grada Siska... ali barem dio njegove zbirke je izložen u novom muzeju,koliko dugo vrijeme će reći.
Khadgar2007

PostPostao/la joe dalton » Čet sij 27, 2022 7:47 pm

Pao Pepeo napisao:hvala homer na uvijek dobrim preporukama !!!
velika je steta da se ne pokazuje interes od grada da nađu mjesto i sredstva za izloziti ovakvu zbirku di u stalnom postavu :roll:

U gradu gdje kronično nedostaje škola i vrtića, bolnice prokišnjavaju i raspadaju se, a o posljedicama potresa na sve navedene da i ne pričam, zbirka starih radio aparata mi nekako ne izgleda kao prioritet. Ma koliko god to vama osobno bilo interesantno.....
I da ako se mene kao poreznog obveznika pita to je na listi prioriteta otprilike na predzadnjem mjestu odmah ispred nogometnog stadiona....
joe dalton

PostPostao/la davorin » Čet sij 27, 2022 8:10 pm

joe dalton napisao:

U gradu gdje kronično nedostaje škola i vrtića, bolnice prokišnjavaju i raspadaju se, a o posljedicama potresa na sve navedene da i ne pričam, zbirka starih radio aparata mi nekako ne izgleda kao prioritet. Ma koliko god to vama osobno bilo interesantno.....
I da ako se mene kao poreznog obveznika pita to je na listi prioriteta otprilike na predzadnjem mjestu odmah ispred nogometnog stadiona....

Nekako mi se čini da bi ta izložba trebala biti ipak ispred podizanja nebrojenih hiper-skupih neukusnih spomenika, fontana i spomen obilježja koja su, gle čuda, redom na natječajima dobili "rođaci", "simpatizeri", "prijatelji" bliski vladajućim strukturama (kako u državi, tako i u gradu!).
Za samo mali dio toga novca bi bilo viška mjesta u školama i vrtićima, a vjerujem da niti obnova ne bi kasnila.
Troškovi takve izložbe su samo "kap u moru" dosadašnjih besmislenih i baskorisnih "kvazi-projekata" kroz koje su nestale nazamislive sume novca, a ako vas u Zagrebu to može utješiti, nije niti u Zadru bolje (ako nije gore!).
davorin

PostPostao/la joe dalton » Čet sij 27, 2022 8:24 pm

davorin napisao:
joe dalton napisao:

Nekako mi se čini da bi ta izložba trebala biti ipak ispred podizanja nebrojenih hiper-skupih neukusnih spomenika, fontana i spomen obilježja koja su, gle čuda, redom na natječajima dobili "rođaci", "simpatizeri", "prijatelji" bliski vladajućim strukturama (kako u državi, tako i u gradu!).
Za samo mali dio toga novca bi bilo viška mjesta u školama i vrtićima, a vjerujem da niti obnova ne bi kasnila.
Troškovi takve izložbe su samo "kap u moru" dosadašnjih besmislenih i baskorisnih "kvazi-projekata" kroz koje su nestale nazamislive sume novca, a ako vas u Zagrebu to može utješiti, nije niti u Zadru bolje (ako nije gore!).

Da, to je bas zanimljivo kako se kod nas za razne spomenike nade love u proracunu, a djecje bolnice obnavliaju donacijama i dobrovoljnim prilozima. Ali nije tema za ovaj forum….
joe dalton

PostPostao/la Pao Pepeo » Pet sij 28, 2022 12:47 am

priznajem s malo nelagode da sam zaboravio na sve sto je nas kraj zadnjih godina snaslo... i da mnogi su ostali bez svega , pomoci im , trebalo bi piti prioritet ( vec od davna )
ali opet moramo uloziti truda da nase mlade i nas... upozna s umjetnosti , kulturom, znanosti sto vise.
Jedini nacin da si poboljsamo drustvo..
Bas posjet ovakvim izlozbama ( uz dobrog vodica ) kod mlade bi osobe mogla napraviti cuda...
pobudit neki interes , koristit mozak
Uz danasnju skolu na daljinu a s drugim okom na tik toku, drustvene mreze koje zapravo ubijaju pravo druzenje itd. crno nam se pise... :roll:
Pao Pepeo

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica