davorin napisao:Kupio sam ih svojevremeno 160 komada i čekao na njih ~3 mjeseca!
grunf napisao:davorin napisao:Bepone napisao:iman i ja tih plocica, pa ako treba za koji CCS!
Meni trebaju minimum 4 pločice za paralelni spoj po 4 SMD-FET-a BF862 pa koristim prigodu!
ako se odlučiš baš na četri BF862(10 do 25mA) treba ih obavezno upariti jer imaju širok raspon struja , vidi se iz fig.7 , nedavno mi se to dogodilo s 2SK3557-7 (16 do 32mA) pa sam ih morao uparivati da bi napravio četri ista CCS-a , razlike su bile i do 5mA po jfet-u , uz to su bili iz istog batch-a tj. serije ili ti ga kola
davorin napisao:grunf napisao:te BF862 spremi ,šteta ih je trošiti na CCS , za koliku struju treba CCS i koliki će biti pad napona na njemu?
svaki put u Mousera uzmem neki depletion mosfet za test , tako da se imam čime igrati , sad mislim uzeti nešto i od Advanced Linear Devices koji imaju već uparene mosfete (N ili P) u jednom kučištu i to za I/V stupnjeve za strujne dac-eve kao npr PCM1794 kojemu treba CCS u izlazu jer radi na jednostrukom napajanju , uglavnom igri nikad kraja
Koristio bih BF862 za mikrofonska i phono predpojačala i to po 4 komada paralelno zbog smanjenja šuma. Udvostručenjem broja FET-ova na ulazu se šum smanjuje za drugi korijen iz 2, tako se korištenjem 4 FET-a šum dvostruko smanju u odnosu na korištenje jednog komada.
Bepone napisao:davorin napisao:grunf napisao:te BF862 spremi ,šteta ih je trošiti na CCS , za koliku struju treba CCS i koliki će biti pad napona na njemu?
svaki put u Mousera uzmem neki depletion mosfet za test , tako da se imam čime igrati , sad mislim uzeti nešto i od Advanced Linear Devices koji imaju već uparene mosfete (N ili P) u jednom kučištu i to za I/V stupnjeve za strujne dac-eve kao npr PCM1794 kojemu treba CCS u izlazu jer radi na jednostrukom napajanju , uglavnom igri nikad kraja
Koristio bih BF862 za mikrofonska i phono predpojačala i to po 4 komada paralelno zbog smanjenja šuma. Udvostručenjem broja FET-ova na ulazu se šum smanjuje za drugi korijen iz 2, tako se korištenjem 4 FET-a šum dvostruko smanju u odnosu na korištenje jednog komada.
ako stavis jedan nece biti suma, ne treba paralela.. koji kod mali fetic sam uzeo za phono od ovih niskosumnih, sum nije postojao! treba svaki stage lepo odvojit decoupling kondicem na masu, kao kod lampi, ne sve iz istog izvora vuc i nema problema
Bepone napisao:ala bravo. a za ča će nam reference?
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju