DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la tom_hifi » Uto lip 22, 2021 6:32 am

Malo nam je zatišje u zadnje vrijeme. Nisam baš ni ja previše aktivan, obaveze, ne lemim ništa. No, uređenje stana recimo da privodim kraju.

1.jpg

Neće biti parket. :mrgreen: Čekam još sobna vrata, postavim lajsne i namještaj. To je kat, tako da imamo svi svoje sobe, obzirom da će nas biti +1 dokraja 9.mj. :)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
tom_hifi

PostPostao/la gilhooley » Uto lip 22, 2021 7:36 am

Radiš novo cijevno pojačalo?

Kad kažeš da će vas biti +1...

:lol:
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la davorin » Uto lip 22, 2021 8:06 am

tom_hifi napisao:...
1.jpg

Neće biti parket. :mrgreen: ...To je kat, tako da imamo svi svoje sobe, obzirom da će nas biti +1 dokraja 9.mj. :)

Čestitam na budućoj prinovi i želim vam sretno useljenje u novi prostor cijeloj proširenoj obitelji! :D
Šteta što se nisi odlučio za parket jer se svima učinilo da te s parketom "krenulo", odnosno da si "uhvatio ruku" i pokazao "osebujan", ali svakako originalan stil! :mrgreen: :lol:
davorin

PostPostao/la tom_hifi » Uto lip 22, 2021 8:11 am

davorin napisao:
tom_hifi napisao:...
1.jpg

Neće biti parket. :mrgreen: ...To je kat, tako da imamo svi svoje sobe, obzirom da će nas biti +1 dokraja 9.mj. :)

Čestitam na budućoj prinovi i želim vam sretno useljenje u novi prostor cijeloj proširenoj obitelji! :D
Šteta što se nisi odlučio za parket jer se svima učinilo da te s parketom "krenulo", odnosno da si "uhvatio ruku" i pokazao "osebujan", ali svakako originalan stil! :mrgreen: :lol:

Hvala lijepa! Već smo useljeni, ovo je samo proširenje postojećeg prostora (čitaj: kat stana!).

Što se tiče parketa, eh, što je, tu je. :mrgreen:

gilhooley napisao:Radiš novo cijevno pojačalo?

Kad kažeš da će vas biti +1...

:lol:

Da, i to je u planu, a rekao sam da neću više! :o Bit će, na vrijeme, objavljeno ovdje, kada skupim sve dijelove.
tom_hifi

PostPostao/la audio kutak » Uto lip 22, 2021 11:40 am

Također čestitam na novoj prinovi!

Inače, po slikama koje si objavljivao, stekao sam dojam da imaš stan u potkrovlju kuće (zgrade).... Jesi u kući ili zgradi?
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la tom_hifi » Uto lip 22, 2021 1:56 pm

audio kutak napisao:Također čestitam na novoj prinovi!

Inače, po slikama koje si objavljivao, stekao sam dojam da imaš stan u potkrovlju kuće (zgrade).... Jesi u kući ili zgradi?

Imam dvoetažni stan, 1. kat i potkrovlje. ;)
tom_hifi

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto lip 22, 2021 11:24 pm

Tom radi na parketu, ispravak laminatu :mrgreen: , a ja sam u bravariji. Pokupovao pola zalihe željeza u lokalnoj željezariji i rade se radni stolovi, police itd... Svašta lijepoga.

Stol 2.jpg

Majstor za zavarivanje i brušenje,a ja imam uobičajenu ulogu u našoj lijepoj- nadzorni organ. :lol: Sve u svemu otišlo je oko 50m kombinacije kvadratnog profila 40x20 i 30x20. Danas smo sve to izrezali i ponešto zavarili a sljedećih dana ide ostatak. Onda na meni ostaje prijeći žičanom četkom da se skine nešto hrđe, natopi sa antikorozinom i jedan ili dva sloja rijetke boje čisto da se malo zaštiti.
Stol 1.jpg

Glavni stol će za sada biti 2m duljine, 85cm visine i 1,2m dubine. Na njega ide polica(sa tri etaže) sa instrumentarijom 2m duljine,60cm visine i 60cm dubine. Pored svega ide jedan mali pomoćni stol od 1,5m duljine, 50cm dubine i iste visine kao i prethodni. Sada trebam ići po smetlištima i tražiti odbačene ormare da iskoristim drvenariju za gornje ploče. :mrgreen:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet lip 25, 2021 4:04 pm

Evo malo slika zavarenog glavnog stola,pomoćnog i polica koje idu na glavni stol u kojima će biti instrumentarij. Sada treba malo sa četkom skinuti hrđu, nanesti antikorozin i onda pofarbati.

Stol 4.jpg

Stol 3.jpg
Khadgar2007

PostPostao/la grunf » Ned lip 27, 2021 10:36 am

Khadgar2007 napisao:Evo malo slika zavarenog glavnog stola,pomoćnog i polica koje idu na glavni stol u kojima će biti instrumentarij. Sada treba malo sa četkom skinuti hrđu, nanesti antikorozin i onda pofarbati.

šta se mučiš s primerom pa posli opet pituravati, nabavi Hammerite boju koja ide direktno na metal i udreš samo jednu ruku valjkom ili špricom ako imaš , boje su odlične , s time ja piturvan brodski motor bez ikakve podloge

https://www.hammerite.co.uk/application/direct-to-rust/
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned lip 27, 2021 10:54 am

Znam itekako da te boje postoje,samo nekako mi je uvijek draže kada ja pripremim podlogu kako treba. Davno prije dida je farbao željeznu ogradu na balkonu sa hammeritom, bilo je dobro u početku ali nakon par godina su izbile piknjice hrđe, kao da je boja promijenila nijansu i počela vući na hrđavo crvenu. Do sada osim promjene te pigmentacije nije nigdje izbila hrđa.
40x20 profil je ok, ali onaj 30x20 izgleda kao da su ga držali blizu feriklorida, baš je uhvatio negdje dobru hrđu.
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica