Hiraga 20(30)W A klasa

Re: Hiraga 20(30)W A klasa

PostPostao/la Bepone » Sub svi 22, 2021 7:38 pm

grunf napisao:nedavno smo ja i prijatelj tili u nabavku LAPT-a u digikeya pa smo dobili mail od njih koji nas je odvratio od narudže

ja san u londonu jos 7 dana samo ne moren nikamo pa tako ni do njih za napravit stock :P
Bepone

PostPostao/la Bepone » Sub svi 22, 2021 10:16 pm

je ostalo na ovemu svetu jos ca od ove tabele za kupit, ili ni? :lol:
TOSHIBA Package x-ref.png

SMD.png
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bepone

PostPostao/la grunf » Ned svi 23, 2021 12:50 am

evo šta ti je ostalo
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la grunf » Ned svi 23, 2021 12:53 am

Bepone napisao:
grunf napisao:nedavno smo ja i prijatelj tili u nabavku LAPT-a u digikeya pa smo dobili mail od njih koji nas je odvratio od narudže

ja san u londonu jos 7 dana samo ne moren nikamo pa tako ni do njih za napravit stock :P

znači, zatvorilo te :?
a moga bi se javiti ako ćeš u digikeya ;) , nema ni tamo 2SA1312 :(
grunf

PostPostao/la Bepone » Ned svi 23, 2021 9:57 am

zadnjih 160 kom 2SA1312 BL je bilo u tme, par mjeseci je tako stajalo..jos prije sam ih uzimao od njih, a kad je vec takva sit bila i niko nije htio kliknut.. i taj ostatak sam preselio kod sebe :lol: ko ti treba cu se ja odrec malo mojega. komplementarni je u mouseru BL jos uvijek.

fala na tabeli, zanimljivi fetovi ipak su ostavili nesto .fale mi zadnja dva, 2SK879 i 880, ovo sve ostalo iman (kao nekad slicice za album ovo sa trandjama) :P

sad sam spreman razvit hibrid! Fetovi ulaz, obrtac faze idealni i izlaz na lampe naravno (bar 50W)! ili fetovi ulaz, germanij izlaz (bar 3W) :lol:
Bepone

PostPostao/la grunf » Uto svi 25, 2021 8:04 pm

Bepone napisao:zadnjih 160 kom 2SA1312 BL je bilo u tme, par mjeseci je tako stajalo..jos prije sam ih uzimao od njih, a kad je vec takva sit bila i niko nije htio kliknut.. i taj ostatak sam preselio kod sebe :lol: ko ti treba cu se ja odrec malo mojega. komplementarni je u mouseru BL jos uvijek.

aj,ako ne nabavin nigdi dok se vratiš s vijađa , prepustiti ćeš mi malo ,2SC3324BL je već u kesi ;)

Bepone napisao:fala na tabeli, zanimljivi fetovi ipak su ostavili nesto .fale mi zadnja dva, 2SK879 i 880, ovo sve ostalo iman (kao nekad slicice za album ovo sa trandjama) :P

sad sam spreman razvit hibrid! Fetovi ulaz, obrtac faze idealni i izlaz na lampe naravno (bar 50W)! ili fetovi ulaz, germanij izlaz (bar 3W) :lol:

ja opet naopako, lampe na ulazu ,lateralci u A klasi izlaz :D
grunf

PostPostao/la grunf » Uto svi 25, 2021 9:36 pm

uvatimo se mi malo o pojačalu ,za djelove ćemo lako :D

nakon nekih 10tak dana slušanja i izmjena malih tranzistora mogu samo reći da me odavno nije nešto ovako razveselilo kao ovo pojačalo, jednostavno zvuči odlično sa samo 8 tranzistora i nešto sitno pasive (ne smimo zaboraviti napajanje koje ode nosi pola posla)
za JLH69 mi je tribalo godina dana da ga poštelan i doveden u red, poslije je bio Le Monstre na kojem nisam puno radio ,ali sam zato tu unaprijdio napajanje koje sam poslije testirao i na JLH-u i pokazalo se odličnim i bez bačvi od elektrolita
na ovom pojačalu zasad nisam ništa puno čeprka, ali i njega čekau neke sitne kozmetičke promjene, CCS-ovi umisto otprornika za zenerice, LAPT tranzistori i malo igranja s pobudnim tranzistorima, međutim i da ostane ovako ne bi se ništa bunia :D

neću puno faliti pojačalo i opisivati kako radi, to jednostavno treba čuti i sve je jasno posli , sad mi je jasno zašto se daje 2000eura za ova pojačala stara skoro 40godina

mišljenja sam da bi ovo pojačalo svak treba imati doma pa ako ima zainterserinih možemo napraviti nekakvu forumsku verziju ,napraviti pločice i složiti listu materijala (bez napajanja), djelovi su takoreći svugdi nabavljivi , naravno da će njihov odabir imati utjecaja na zvuk ,ali chipoteka ili neka druga domaća butiga za prvu ruku ima sve
grunf

PostPostao/la Bepone » Uto svi 25, 2021 10:27 pm

more za materijal gore, i more za pcb, ja sam debelo u tranzistorcima, sasija praznih iman 3 doma a i hladila cekaju!! :lol: :lol:
ocu najbolji tranzistorac! inace se vracan na lampe :lol: :lol:
Bepone

PostPostao/la audio kutak » Uto svi 25, 2021 11:31 pm

grunf napisao: pa ako ima zainterserinih možemo napraviti nekakvu forumsku verziju ,napraviti pločice i složiti listu materijala (bez napajanja), djelovi su takoreći svugdi nabavljivi , naravno da će njihov odabir imati utjecaja na zvuk ,ali chipoteka ili neka druga domaća butiga za prvu ruku ima sve

Računaj 1 pcb za mene.... ako bude i grupna kupnja, isto tako....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la Bepone » Sri svi 26, 2021 11:08 am

pcb moren ja jednog dana pa cemo nastancat nekamo, a odmah cemo sve ulazne trandje prebacit na smd
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika