Grunf, jesi li koristio u A klasi izlazne tranzistore MJ15024/MJ15025 i 2SA1494-2SC3855?
Kakva su iskustva s njima ako ih je itko koristio u A-klasi?
audio kutak napisao:Nema više 1312BL tranzistora....
Ima samo GR
aparatusonitus napisao:Bepone napisao:sad ce te ivozvucnik se mora napajat iz zadnjeg konda koji napaja izl stupanj, a to su ti ovi na pcbu koje si dodao C8, C9 - njihov spoj, masa za zv
Neću ja ništa nikome nametat...ali se zapitajte ovo: Pri kojim frek. će svi speksi bilo kojeg pojačala (s npv ili bez nje) otići južno i koja je to onda petlja koje želimo max. kontolirati...onu od 100Hz (gdje raspolažemo s recimo 100dB gain-a u OL) ili onu od 100kHz (gdje imamo recimo 40dB gain-a u OL) da eventualno koristeći npv popravimo grešku?
davorin napisao:Grunf, jesi li koristio u A klasi izlazne tranzistore MJ15024/MJ15025 i 2SA1494-2SC3855?
Kakva su iskustva s njima ako ih je itko koristio u A-klasi?
grunf napisao:a šta je s pojačalom koji ima i na 200kHz 100dB kao ovo ?
aparatusonitus napisao:grunf napisao:a šta je s pojačalom koji ima i na 200kHz 100dB kao ovo ?
Nisam baš siguran za gore navedeni podatak, ali nebitno...to su još uvijek frek. koji elkosi s lakoćom pokrivaju, a ako zatreba pomoć za nešto puno više (u MHz području) tu su folije spoj kojih čini lokalni power ground.
grunf napisao:davorin napisao:Grunf, jesi li koristio u A klasi izlazne tranzistore MJ15024/MJ15025 i 2SA1494-2SC3855?
...ali ovi tvoji SANKENI su mi nekeko sumnjivi ,sankeni obično imaju puno svjetliji print i drukčiji font slova, po težini ih lako prepoznaš, orginal mora imati 18,4g , može se zarezati pilicom po vrhu i trebala bi se vidjeti dva kučišta TO3P spojen na MT200, kopije nemaju to TO3P kučište šta ih brzo oda
davorin napisao:grunf napisao:davorin napisao:Grunf, jesi li koristio u A klasi izlazne tranzistore MJ15024/MJ15025 i 2SA1494-2SC3855?
...ali ovi tvoji SANKENI su mi nekeko sumnjivi ,sankeni obično imaju puno svjetliji print i drukčiji font slova, po težini ih lako prepoznaš, orginal mora imati 18,4g , može se zarezati pilicom po vrhu i trebala bi se vidjeti dva kučišta TO3P spojen na MT200, kopije nemaju to TO3P kučište šta ih brzo oda
Snimak je svakako loš i print na tranzistorima izgleda slabo (mislim zbog kuta osvjetljenja!?), ali u stvarnosti je dobar. Tranzistore sam kupio u dućanu u Munchenu prije više od ~20 godina, negdje krajem ~90-ih godina prošlog stoljeća i mislim da nisu ničija kopija.
Nemam ih namjeru "raspilavati" u svrhu dokazivanja, ali ih mogu izvagati na kućnoj vagi (apotekarsku i onu za heroin nemam!) i to svih 20 komada zajedno pa će vaganje biti koliko-toliko točno.
Vrati se na: Tranzistorska tehnika
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 0 gostiju