JBL K 130 sa krizom indentiteta

Re: JBL K 130 sa krizom indentiteta

PostPostao/la Master of disaster » Sri stu 04, 2020 2:44 pm

Nenene, ne trebaju mi dijafragme za 2445, one su ok, trebaju mi za visokotonce 075...
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sri stu 04, 2020 5:09 pm

Očito sam nešto preskočio! Za koje visokotonce točno ti trebaju kalote?
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sri stu 04, 2020 5:34 pm

075, slike su na devetoj stranici ove teme, a slika odaziva ovih drivera sa mehanički oštećenim zamjenskim dijafragmama je na 24 stranici.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sri stu 04, 2020 6:06 pm

Originalni po 90 $:
https://www.simplyspeakers.com/jbl-repl ... 8r075.html
Tu su i zamjenski gdje su 4 komada puno jeftinija:
https://www.amazon.co.uk/Diaphragm-Twee ... B07LBJZ18R
Treba dodati i poštarinu.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sri stu 04, 2020 8:25 pm

davorin napisao:Originalni po 90 $:
https://www.simplyspeakers.com/jbl-repl ... 8r075.html" target="_blank
Tu su i zamjenski gdje su 4 komada puno jeftinija:
https://www.amazon.co.uk/Diaphragm-Twee ... B07LBJZ18R" target="_blank
Treba dodati i poštarinu.

E da je tako jednostavno, originalni; Availability - 0.

Zamjenski kažu (svi koji su mogli usporediti) ne rade ni približno originalnima...
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sri stu 04, 2020 8:55 pm

Tako su i meni svojevremeno (dok sam se bavio servisom razglasnih sistema) govorili za zamjenske kalote RCF-ovih CD-era velikih snaga, ali niti mjerenjima, niti slušanjem, niti po trajnosti nisam nikada vidio razliku. Razlika je bila samo u cijeni, odnosno zamjenski su bili više no dvostruko jeftiniji. Cijena zamjenskih nije (pre)visoka pa ti savjetujem da ih kupiš i probaš, a da ne vjeruješ previše "rekla-kazala" raznoraznim samozvanim stručnjacima.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Sri stu 04, 2020 9:22 pm

Ozbiljno razmišljam o kupovini tih dijafragmi. A neznam, puno ljudi sa svih strana govori isto, i naj bitnije ekipa sa lansing heritage foruma. S druge strane (na žalost) desilo mi se da se i skuplje zeznem. Pa sad... tko ne riskira, ne profitira...
Master of disaster

PostPostao/la davorin » Sri stu 04, 2020 10:04 pm

Servisirao sam tako stare N850, TW101, TW200, N350, N252, N481, CD850 kao i mnoge duge, a trenutno im se ne mogu sjetiti naziva. U to vrijeme je po originalne kalote trebalo ići u Trst, a ponekad i u Milano. Zamjenske sam nabavljao iz Njemačke preko jednog švercera iz Velike Gorice, a ako se uzme u obzir da je i on uzimao sebi dio "kolača", dio je otpadao na poštanske i putne troškove, meni je upola cijene originalne kalote bilo vrlo povoljno.
Pitam se kolika im je bila stvarna cijena kada su mene koštale tako malo, a svi su zarađivali na njima!?
Naravno, bile su to odlično napravljene zamjenske kalote pa nikada nisam imao nikakvih primjedbi od korisnika, a ne bih ih niti koristio da su bile imalo lošije od originalnih.
Ne mogu to isto tvrditi za ove zamjenske JBL-ove, ali moraš ih isprobati da bi znao na čemu si.
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Ned sij 24, 2021 5:11 pm

Stigle naručene zamjenske dijafragme za 075. Kažu, a na Lansing heritage forumu postoji i opsežna tema o tome da zmjenske nisu fizički potpuno iste, ne rade kao originalne ni odazivom ni kvalitativno. Već u startu ove su napravljene od aluminija a ne od titana. Ako bude po onoj koliko love, toliko muzike, biti će malo muzike :mrgreen: jer su jeftine. Ima tu nekih caka sa montažom doduše pa se trenutak spoznaje bliži...

20210123_074058.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Master of disaster

PostPostao/la Bepone » Ned sij 24, 2021 5:27 pm

Master of disaster napisao:Stigle naručene zamjenske dijafragme za 075. Kažu, a na Lansing heritage forumu postoji i opsežna tema o tome da zmjenske nisu fizički potpuno iste, ne rade kao originalne ni odazivom ni kvalitativno. Već u startu ove su napravljene od aluminija a ne od titana. Ako bude po onoj koliko love, toliko muzike, biti će malo muzike :mrgreen: jer su jeftine. Ima tu nekih caka sa montažom doduše pa se trenutak spoznaje bliži...

20210123_074058.jpg

ali bolje bi moglo bit nego ca je sada :)
Bepone

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Zvučnici