DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet sij 01, 2021 11:30 am

Sve novije kuće,zgrade u Sisku su ok. Osim naravno što si na višem katu to je veća mogućnost da ti pretumba namještaj i ostalo... Problem je kao i u Zagrebu stara jezgra i stare kuće koje loše građene, tanki zidovi, loše održavanje ili naravno močvarno tlo i podzemne vode kojih ima u izobilju u Sisku tako da i nove kuće mogu nastradati ako negdje probije voda.U jednom naselju se to desilo i izbacalo tko zna koliko mulja,pijeska i vode iz zemlje i sada je pitanje da li ispod svega toga ima šupljina koja čeka da se sve odozgora uruši ili je to stabilno. Petrinja je slučaj za sebe, znam proći kroz nju i hrpa kuća stoji od rata porušeno ili se jedva drži na zemlji i to je recept za katastrofu. Po selima ima svega i svačega što se tiče gradnje i sada se vide posljedice.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SasaKC83 » Pet sij 01, 2021 11:47 am

Bio jučer u epicentru. dio firme nam je tamo...Katastrofa...Slike ste vidjeli iz centra Gline i Petrinje, ali na što liče selendrice po brdima uokolo to je strašno...Naravno, najsiromašniji najvše pogođeni, straćare i potleušice skrpane prije ili poslije rata raspale su se ko kule od karata...pa i dio novih kuća koje su obnavljane donacijama nakon rata. Jasno se vidi gdje je ugrađena armatura, a gdje su je "zaboravili" ubetonirati u serklaže....doslovno su porazbacane kuće okolo, ne treba čistit cigle, potres je počistio sve u male komade :(

Ipak pomoć stiže sa svih strana, hrane i vode ima već sad valjda za tri mjeseca. Stotine kamiona, kombija, dizalica, majstora i vatrogasaca sa svim HR i EU registracijama doslovno hodaju od kuće do kuće i skidaju i popravljaju što se da...nije istina u medijima da se do nekog nije došlo...Di god se okreneš, na svakih 300 m neki kombi ili kamion nakrcan potrepštinama do krova....baš je bilo za naježiti se, izgleda da ipak ima neke nade za nas... :clap:

HEPova trafo stanica bila do prije par dana :shock:

heptrafostanica.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
SasaKC83

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet sij 01, 2021 11:59 am

Ja sam mislio danas otići sa prijateljem koji već par dana vozi okolo naokolo pomoć sa svojim kombijem da mu pomognem i vidim koliko te štete ima po selima. Ali nešto drugo iskrsnulo a on ionako kaže da ide svaki dan tako da neću sigurno "zakasniti".
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Pet sij 01, 2021 12:03 pm

Niti traga armiranom betonu na ostacima trafo-stanice!?
Siguran sam 99% da je sagrađena nakon rata u "jeku obnove ratom nastradalih krajeva", a financirano od Hrvatske države novcem svih njenih građana. Poslove su dobili "rođaci", "drugovi iz stranke", "iskreni domoljubi", "članovi 200 biranih obitelji" i ostala bratija, a izvršitelji su bile firme "iz X-te ruke" tako da su svi objekti koštali kao da su pozlaćeni.
Trebalo bi sada te koji su je gradili i primili u rad, a naročito onoga koji je vršio nadzor odmah zatvoriti i njihovu cijelu imovinu zaplijeniti!
Zadnja izmjena: davorin; Pet sij 01, 2021 1:14 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
davorin

PostPostao/la Zmajz » Pet sij 01, 2021 12:31 pm

Trebalo bi, Davorine, ali znaš kako to ide: vrana vrani oči ne kopa!
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Edison » Pet sij 01, 2021 1:03 pm

SasaKC83 napisao:izgleda da ipak ima neke nade za nas... :clap:

HEPova trafo stanica bila do prije par dana :shock:

Izgleda da ipak nema nade za nas... dokaz je ova trafo stanica!

Imamo divan narod, ali, nazalost, glup. Pamcenje ko u covjecje ribice. Na izborima glasaju za "nase". Nema veze sto ti nikad nasi nisu ni bili, samo su primitivni lopovi. I onda nas vode ti lopovi i mantijasi koji samo na sebe misle. Tu srece biti ne moze. Ali nada umire zadnja... :(
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la drazenK » Sub sij 02, 2021 11:00 am

ja sam jučer proveo dan na relaciji petrinja-majske poljane, i vidio sam još jednu takvu samljevenu trafo stanicu i jednu za koju nisam sasvim siguran dali je trafo stanica.
šteta je ogromna, neke kuće su se sasvim rasule, a na nekima nema ni traga. u takvoj jednoj sam bio jučer. izvana osim dva pomaknuta crijepa nema nikakvih vidljivih oštećenja.
ali u samoj kući nema stvari koja je na mjestu, svi ormari su popadali, prevrnuti su stolovi, veš mašina je na drugom kraju kupaone.
7R9A6105.jpg

na gornjoj fotki je stup nekog objekta koji nije nešto visok, u samom centru petrinje, na trgu hrvatskih branitelja. pretpostavljam da je građeno 80-tih. stup je dimenzija 60x60 cm i vidi se da je dobro armirano. a vidi se i kako ga je počelo mljeti.
na prvom potresu u zg u ožujku nisam imao neke štete. sada mi je stan izgledao ovako
IMG_2185.jpg

IMG_2188.jpg

IMG_2194.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
drazenK

PostPostao/la Zmajz » Sub sij 02, 2021 4:11 pm

dobro je, Jamnička ti se nije razbila....
Zmajz

PostPostao/la Master of disaster » Sub sij 02, 2021 4:51 pm

Nadam se da lampe nisu nastradale. :(
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Zmajz » Pon sij 04, 2021 9:16 pm

WhatsApp Image 2021-01-04 at 19.43.31.jpeg
Zmajz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica