ilimzn napisao:grunf napisao:Edison napisao:Sad treba pojacala spojiti na napajanje s kojim ce raditi, a to je kineski switcher za koji tvrde da je od 500W. Switcher je ovaj:
https://www.ebay.com/itm/500W-HIFI-Amplifier-Switch-Mode-Power-Supply-SMPS-PSU-LLC-Tech-Dual-DC-Output/154057078474?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&var=454183346224&_trksid=p2060353.m2749.l2649
ako možeš stavi scop na izlaze tog 'audio' napajanja, evo ja prilažem izlazne napone s dva različita SMPS-a ,oba su mislim preko 5A , klasika , sutra ću iz firme doniti jedan 500W ili jači pa ću i njega primirit ,zanima me razlika između tog koji se reklamira kao audio , na oba ova napajanja vidi se da je izlazna frekvencija tj 'šum' u čujnom području
...
po meni je šteta za to pojačalo što nema pravo napajanje,ovako nikad nećemo znati kako zapravo treba zvučati
A SMPS nije pravo napajanje? Nekima je samo cijevno napajanje pravo, a sjecam se i kad si silicijske diode bile nove pa je samo selen bio pravo napajanje
neman ja ništa protiv SMPS-napajanja, naprotiv na poslu mi je draže kad moram prominiti kilowatni smps nego klasični EI iste snage
samo šta bi ako je već za audio trebalo ići na malo bolje s nekim deklariranim specifikacijama i standardima zaštite