Stereo pojačalo (preporuka)

Re: Stereo pojačalo (preporuka)

PostPostao/la gilhooley » Pon stu 02, 2020 11:14 pm

Technics SU-8088k.

Vrlo dobro pojačalo, malo pročitaj o njemu...
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la Cindra » Uto stu 03, 2020 12:07 am

Ako novo onda Nad od ponuđenog. Ima na njuškalu jedan Electron Audio ION po pristojnoj cijeni, na to DAC i pc i to je to, a ozbiljnije
Cindra

PostPostao/la gilhooley » Uto stu 03, 2020 8:37 am

Gledam predloženu ponudu s početka i nikako, ali baš nikako se ne mogu oteti dojmu da su to uređaji koji barem meni estetski više znače, nego zvučno. Dakle - fikus efekt na najjače (ponavljam za mene) .

Istina - imam i ja Audiolab pojačalo, no postavimo si pitanje... Zašto su nekada pojačala bila visoka i teška? I zašto nam ta pojačala i danas toliko bolje zvuče...?

Zbog napajanja. I ne samo zbog napajanja... Tad su radili posao kako treba, inženjeri su u većem broju slučajeva znali što žele dobit i kako to treba dobit s ondašnjim materijalom. Sjetimo se samo Sansuija..

Danas je to digitalija, ušteda i čista konfekcija... zamažu nam oči estetikom...

Sad sigurno slijedi lavina komentara, ali mislim da većina nas s ovog foruma NE BI odabrala NAD, Rotel ili Yamahu današnje proizvodnje.

Uzmi recimo Kutkovu Yamahu P-2200. Izvana ružna do bola, ne bi je čovjek u rudnik stavio, ali to je to.

Stvar mora ponajprije svirati, a tek potom izgledati...

Riječ je gospodnja.

Gill
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la norrinraddhr » Uto stu 03, 2020 12:15 pm

Slažem se sa navedenim, nema tu kvalitete više kao nekada, niti će je biti. Nova vremena donose novotarije koje nekome odgovaraju, a nekome ne.

Pa i nije baš tako ružna Yamaha P-2200 iz 1977, sviđa mi se, masivno do bola kako i treba biti, izgled mi vuće na neko stage profi pojačalo, što vjerojatno i je.
Pioneer F-225 Tuner - (1990)
Pioneer CT W-310 Deck - (1990)
RIZ GM-5010 Gramophone - (1992)
AVM Competition AMP Class A - (1997)
HECO Victa 700 - 3-Way Bass Reflex - (2011)
norrinraddhr

PostPostao/la Master of disaster » Uto stu 03, 2020 12:40 pm

Ja imam Sansui G 401 koji je uredio Tom. Mislim da se za novce koje treba uložiti u obnovu ne može kupiti zvučno toliko dobar uređaj. Imam recimo i cambridge Audio A 500, koje je solidno pojačalo, i osim što ima nešto više snage, Zvuk Sansuia mi se više sviđa.
Ja bih, sa sadašnjim iskustvom, pod uvjetom da nemam ništa, rađe nabavio neki od tih vintage uređaja koji su na glasu kao dobri, uložio u dobar remont, nego kupovao novo u klasi do cca četiri, pet tisuća kuna.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la gilhooley » Uto stu 03, 2020 1:41 pm

Imao G-901. Pola uređaja bilo napajanje. Ostatak amp tuner i kontrole.

Pa se ti misli...
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la audio kutak » Uto stu 03, 2020 3:21 pm

gilhooley napisao:
Uzmi recimo Kutkovu Yamahu P-2200. Izvana ružna do bola, ne bi je čovjek u rudnik stavio, ali to je to.

Stvar mora ponajprije svirati, a tek potom izgledati...

Riječ je gospodnja.

Gill

Hvala ti za besplatnu reklamu.... :mrgreen:

Pošto imam dva komada, oba total refrešana kod Doriana, tako će jedan komad u prodaju... kada obnovim prednju ploču i ručke....
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la gilhooley » Uto stu 03, 2020 3:49 pm

Ma nema problema...

Uživaj...
Haba, haba, haba...
gilhooley

PostPostao/la yoke » Uto stu 03, 2020 5:48 pm

Cek....ovaj NAD unutar sebe ima hypex...vjerojatno neku krnju verziju...
A ja prodavao nc252 u finom kucistu, sa ludilo konektorima, za 1/3 te cijene i nitko se od rvata nije javio...
:roll:

Nis ja ne kuzim :lol:
yoke

PostPostao/la norrinraddhr » Uto stu 03, 2020 6:01 pm

Dorian napisao:to je sve debelo preskupo za ono sto daje, no ako vec ides u kupovinu tako necega onda bih ja uzeo NAD, cisto zato sto nudi najvise opcija, jasno ako je kartica sa slike ukljucena
razlike u zvuku su u toj klasi mizerne i to uopce ne treba gledati u tom kontekstu, MF bi definitivno izbjegao, iza NAD iduci izbor bi bila yamaha,,jasno od od ponudenih opcija

NAD MDC BluOS2i ne ide zajedno sa NAD C368 nego posebno, a sam modul košta 3599 kn. Ako bih uzimao pojačalo NAD C368 i modul izašlo bi me 11280 kn ili uzeti CD Player što je onda još nešto više ali sve zajedno ne mogu pa moram birati između ta dva.

Yamaha A S-801 mi je isto zanimljiva, između to dvoje razmišljam ili neka treća vintage predložena kombinacija koja isto može ući u izbor.
Pioneer F-225 Tuner - (1990)
Pioneer CT W-310 Deck - (1990)
RIZ GM-5010 Gramophone - (1992)
AVM Competition AMP Class A - (1997)
HECO Victa 700 - 3-Way Bass Reflex - (2011)
norrinraddhr

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Digitalni izvori zvuka