Nixie clock

Re: Nixie clock

PostPostao/la Master of disaster » Uto srp 16, 2013 5:58 pm

pamook napisao:A ja cu ti odat tajnu kako izbusit rupu na chipu i kako dobit da se zavojnica ugrije pa pocne dimit ;)

:shock: Ako možeš to znanje i samnom podijeliti, i ja se zanimam za takve i slične pojave u elektronici i mislim da su neopravdano zapostavljene i zanemarene i...i.... :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la micro » Uto srp 16, 2013 9:20 pm

Klokan napisao:Jel netko bacio oko na prilozene fileove? Ovo mi je prvi projekt sa mikrokontrolerom tako da nemam nikakva znanja o tome a postajem nestrpljiv glede projekta. Molio bih nekoga tko je upuceniji od mene da da svoje misljenje dali je to dobro spojeno.

Shema zavisi od toga kako si zamislio program za taj sat, shema izgleda ok , mislim da ti je onaj 1M otpor na kristalu visak. Ne radim sa atmelima , pisao sam program za neki atmel davno, ako se usporede pdf za pic i atmele ispada da su za atmele pisali neki debili , samo gubljenje zivaca kod citanja istih.

Za picove recimo ako imas hardversku podrsku za serijsku komunikaciju sa real time satom se ista koristi, jer ustedi dosta koda a ponekad i zivaca tako da shema zavisi od toga, recimo za novije picove tipa 16bitnih itd. gdje mozes birati na koje sve pinove mozes da mapiras te izlaze imas vecu fleksibilnost kod pravljenja pcb-a.
micro

PostPostao/la Klokan » Sri srp 17, 2013 1:17 am

Atmel sam odabrao radi toga sto njega mogu programirati preko arduina a arduino kod mi je dosta blizak s nastave iz skole.
Otpor od 1M sam stavio jer je na tom mjestu i u Arduinu a posto radi sa arduino bootloaderom nisam htio da jedna takva komponenta u buducnosti predstavlja problem.

Dakle sve ostalo je dobro???
Klokan

PostPostao/la micro » Sri srp 17, 2013 4:54 am

Sada probaj da napises program za sat, pa kad nesto uradis , probas na proto boardu pa tek onda projektujes pcb. Na proto boardu probas sa ledicama umjesto cijevi:) , ako imas neke promjene u shemi to napravis pa tek onda pcb. Mozes i pcb pa sve probati na pcb-u ali je logicnije da prvo napravis simulaciju bilo softversku ili tako kako sam rekao prije. PCB ti diktira raspored cijevi za sat pa to malo komplikuje.
micro

Prethodni

Vrati se na: Brbljaonica