ja sam uživao kad su bile redukcije.... mi klinci smo zdimili vani među zgrade, pa do kontajnera za karton/papir iza dućana (među tim istim zgradama) i natrpaš se kartona koliko možeš ponijeti pa na igralište... pa smotaj pa baklja... pa kad dogori, smotaš sljedeću... pa kad je zadnja, trk do kontajnera po novu turu.... eto, toga se ja sjećam od redukcija kad je bilo gorivo par/nepar, sjećam se da nismo svaki vikend išli na vikendicu, kao što bi prije toga (i poslije toga).... subota, 50km prema Iloku na Dunav, cijeli dan, pa kući 50km u VK, pezejac... pa nedjelju opet....
teška vremena
doduše, ova trenutna situacija me globalno ne zanima, ionako ništa ne mogu učiniti na tom polju, pa se ni ne nerviram oko toga... lokalno, je druga priča - supruga je mr. ph. pa ..... malo je izložena, reklo bi se... a divni kapitalistički duh je iz ljekarni maknuo one ružne i grozne staklene blokade da ti svaki pacijent ne diše za vrat, i ostavio sve lijepo, otvoreno, taman da ti se svaki koji dođe nagne nad pult da bolje vidi u tvoj konpujter... tu ćemo tek vidjeti kako će se razvijati daljnja situacija
sve u svemu, imamo 10 rola toalet papira (4 ply, Lidl), i kutiju FFP2 maski, 10 komada... i 10kg Friskies zrnevlja, kupljeno pred koji mjesec na akciji
inače, neku večer sam išao u Kaufland po nekakav omekšivač za rublje, u 8 sati navečer.... police sa voćem i povrćem - horda skakavaca nam nije ravna... došlo mi da kupim barem 250 jaja, da imam zalihu za koji mjesec