Kad se maknu šale na stranu, nije potpuno jasno tko griješi: mjerenja, simulatori, zvučnici, horna, ili svi skupa po malo!?
davorin napisao: nije potpuno jasno tko griješi
davorin napisao:Biti će teško tvojoj gotovoj horni naći potpuno odgovarajući zvučnik pa mi se čini da će joj biti lakše naći odgovarajuću pilu!
Master of disaster napisao:Samo da za probu nastavi na ova usta, nastavak/usta koja će se širiti do 1.2m2 mjerio bi u basu puno suvisliji odaziv.
povecanjem povrsine usta i skracenjem horne dobio bi se mirniji odaziv u donjem djelu . Ne idealan ali bolji.Bepone napisao:da horna ne trubi po donjem kraju toliko.... midl ti se more spustis sa bsc, filtrom pa ce odziv bit balansiraniji!, ali mozda da se i neki visokotonac doda u maloj horni..
probaj malo dampirat da ubijes donji kraj, ove peakove, gornji ce se lakse sredit
Pao Pepeo napisao:davorin napisao:Biti će teško tvojoj gotovoj horni naći potpuno odgovarajući zvučnik pa mi se čini da će joj biti lakše naći odgovarajuću pilu!
istina i ne bi mi bila prva...one horne koje su bile u zadru sam isto pilo i prerađivao ( slika dole )
za ove horne sam planirao raditi i aktivni bass , basa ipak i da ga pravilno rade bilo bi ga malo
pa u naj goru ruku se moze filterom odrezat donji problematicni dio ovih truba i dat ga odradit bas-u
to bas u slucaju da se nemoze drugacije...![]()
joe dalton napisao:A koja je onda poanta horne ako dodaš aktivni bas i odrežeš donji dio za koji je projektirana horna?
) davorin napisao:Male, "portabl", "džepne" horne!

Nema registriranih korisnika pregledava forum i 1 gost