pamook napisao:nesto me kopa uzet jedan mali frizider i pokusat ga prepravit u "komoru" za zrijanje mesa
Ovo bi bila "polovica" T-bone steka, tesko da mogu nac kompletni T-bone ovdje... mozda kad bi bio jaaako dobar s mesarom...

vo gore definitivno a i vo dole takodjer ne odmaze

, mesar ti mora bit prijatelj i rec kad ces kupit a kad ne! opcenito valja samo 20% mesa , mesar vulgaris opcenito ne mari previse kako ce nasjec meso..
nakon pojedenih 5000 ramsteka, jako rijetko sam zadovoljan kod nas, tek sam zadnjih par godina popravio statistiku, od kad se otvorila jedna farma na labinscini i onda kad mi pretel mesar kaze vidis, 10, 15 dana mi stoji u firzideru mores danas doc, to je nasa domacica!
onda tek bude (ne kao u brazilu i dalje ni blizu) ali za nase pojmove jako jako dobro, cca 75% slucajeva sam jako zadovoljan.
random kupit ramstek kod random mesara, bolje ne... jako male sanse su da je ok
i da, na stejk samo sol i papar i to tek u tanjuru! sol izvlaci vlagu iz mesa pa se ne smije solit prije nego dodje na tanjur, i to krupna sol i papar koji se melje, onaj oksidirani papar zmeljeni bolje nikad nigdje ne stavit, ali bas nikad nikad nikad

drugo se sve zna cim veci zar infracrveni, i tako dalje