DIY Caffe

Re: DIY Caffe

PostPostao/la Bepone » Uto lip 12, 2018 11:39 am

DrFireBottle napisao:Malo sam naišao na zanimljivu stranicu sa dobrim projektima, čovijek se jako približio lampaškom zvuku gitarskih ampova sa čipovima, FETovima itd...
http://milas.spb.ru/~kmg/index_en.html" target="_blank" target="_blank

pa bas i nije, ovako treba zvucat stari marsal
Watch on youtube.com

ono kod njega je preostro koliko sam bacio uho.....
Bepone

PostPostao/la DrFireBottle » Uto lip 12, 2018 7:12 pm

s@ki napisao:probao/poslušao si pa znaš ili ?

Da, poslušao na stranici, a moj profesor iz fizike koj inače svira je donio svoj i pokazao mi taj web sajt.
On si je napravio JCM800 amp.
DrFireBottle

PostPostao/la davorin » Uto lip 12, 2018 7:44 pm

Slušanje zvuka preko gitare/pojačala preko interneta će dati jako nepreciznu prezentaciju u odnosu na bilo kakvu gdje su slušatelj i pojačalo u istoj prostoriji.
Nakon nekoliko stotina napravljenih pojačala za gitaru i više tisuća popravljenih, zapravo mi se nameće zaključak da je dobru procjenu tona potrebno minimalno nekoliko takvih direktnih proba! :lol:
davorin

PostPostao/la DrFireBottle » Ned lip 24, 2018 6:44 pm

Uskoro ću biti na vjestima danas u 7 na HTVu nisam siguran koj program :)
Nešto o upisima, a doći će snimati moju radionicu jedamput kažu, da se vidi kako nesretno radim onaj Davorinov EL86 x2 za gitaru koj nikako ne uspjeva još...
DrFireBottle

PostPostao/la tom_hifi » Sri lip 27, 2018 6:27 am

I tak, izgleda da će ipak pojačala i zvučnici morati ići na "hlađenje", barem godinu dana. Malome se sviđaju lampe, pa ih pokušava isčupati, a stalci za zvučnike mu služe da se digne i stane na noge. Zasad nije bilo nikakvih negativnih posljedica, ni po njega, ni po opremu, ali morat ću to maknuti ... Šta ti je život :lol:
tom_hifi

PostPostao/la Edison » Sri lip 27, 2018 8:07 am

tom_hifi napisao:I tak, izgleda da će ipak pojačala i zvučnici morati ići na "hlađenje", barem godinu dana. Malome se sviđaju lampe, pa ih pokušava isčupati, a stalci za zvučnike mu služe da se digne i stane na noge. Zasad nije bilo nikakvih negativnih posljedica, ni po njega, ni po opremu, ali morat ću to maknuti ... Šta ti je život :lol:

Jedan moj poznanik u takvoj situaciji napravio ogradu oko sistema. Ne bi je lako probili ni marinci... :lol:
Edison

PostPostao/la davorin » Sri lip 27, 2018 8:31 am

Dok su moji unuci bili mali dječaci, radio sam za svoje potrebe samo pojačala gdje su elektronke bile unutar zatvorene kutije, a otvorena gradnja gdje se elektronke vide je došla tek kad je najmlađi unuk postao sam svjestan da se može opeći! :lol:
davorin

PostPostao/la Klokan » Sri lip 27, 2018 5:51 pm

Nesto za ljubitelje vintage teta :)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Klokan

PostPostao/la Bepone » Čet lip 28, 2018 12:04 am

spicasti ciconi! odlicno, kako veselo gledaju KT66!
Bepone

PostPostao/la tom_hifi » Čet lip 28, 2018 6:33 am

Edison napisao:
tom_hifi napisao:I tak, izgleda da će ipak pojačala i zvučnici morati ići na "hlađenje", barem godinu dana. Malome se sviđaju lampe, pa ih pokušava isčupati, a stalci za zvučnike mu služe da se digne i stane na noge. Zasad nije bilo nikakvih negativnih posljedica, ni po njega, ni po opremu, ali morat ću to maknuti ... Šta ti je život :lol:

Jedan moj poznanik u takvoj situaciji napravio ogradu oko sistema. Ne bi je lako probili ni marinci... :lol:

Lako za to, počet će ludovati onda i po toj ogradi.

davorin napisao:Dok su moji unuci bili mali dječaci, radio sam za svoje potrebe samo pojačala gdje su elektronke bile unutar zatvorene kutije, a otvorena gradnja gdje se elektronke vide je došla tek kad je najmlađi unuk postao sam svjestan da se može opeći! :lol:

Lako za to, nebi se on opekao jer sam cijelo vrijeme tada kod kuće, u slučaju da su pojačala upaljena. Meni je više zbog toga da nešto ne prevrne na sebe, a ako to ne uspije, hvala bogu, da lampe ostanu na broju :lol:
tom_hifi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica