Ovaj radio sam restaurirao, kako bi dalmatinci rekli, iz dišpeta, jer nije postojao niti jedan normalan razlog za to. Radio nije ni posebno vrijedan ni rijedak, a popis nedostataka, kvarova i oštećenja je bio beskrajan.
Dobio sam ga od kolege Ivice (oteo netom prije bacanja u smeće).
Ovdje ću opisati samo osnovne stvari sa par slika.
Dakle, Ovako je to izgledalo kada je stigao (na žalost, nemam sliku cijelog aparata, ali je sve skupa izgledalo još gore nego na slikama):

Popravak kutije:
Skidanje samoljepive tapete i šmirglanje boje, kitanje, lijepljenje, furniranje .....
Sve je bilo rasušeno, nedostajale su sve unutarnje letvice za učvršćenje, letvice okvira i noge.

Čišćenje i popravak šasije - novi elektroliti, popravak prekidača, skala, popravak UKV tunera, popravak transformatora zvučničko platno, mesingani dijelovi, gumbi ...

Već sam naveo da sam sve radio iz "sporta" pa sam si priuštio i "popravak" AZ1, kao i izmjenu ožičenja.

Zadnja strana (rikvand) napravljen iznova.
Skenirao sam originalni, isprintao potrebne dijelove na termo-transfer foliju i zapeglao ih na karton. Preostali dio sam popunio sa palisander sadolinom kako bi se boje izjednačile. Tu je trebalo još jednom premazati kako bi boja bila posve ista, ali ....
Bolje bi bilo isprintati cijeli sken na foliju (dvije ili tri, s malo photoshopa se sve da presložiti), ali to mi se nije dalo raditi jer će najvjerojatnije doći i originalni.

Na kraju je ispalo sasvim dobro :

[img]Radio kao takav lijepo izgleda i ima vrlo solidan zvuk (naravno, tu su i famozni ovali).
I što s njime na kraju ?
Stoji u arhivi na nekoj polici