Schultz napisao:Poznat mi je nešto onaj ispravljač....
Pred neko vrijeme su se kratko spojile izlazne krokodilke na đumbusu na stolu dok je ispravljač radio, bez da sam skužio kratki spoj... Kako mi se ne da prtljati s aku bušilicama jer nikad kad mi treba nije puna baterija, koristim jednu staru bez baterije priključenu na ispravljač... Tako je bilo i tada... Kako sam slagao AYU, koristio sam bušilicu i kad je zatrebalo probušiti rupu, bušilica a ni ispravljač ne rade... Probam hladnjak, ladan... Ali ostatak kutije nekako sumnjivo topal... Otvorim i odmah sve skužim... Na kutiju je zašarafljen stari greatz u alu kućištu, kada su ih još radili po specifikacijama... Regulacija je s LM317 i dva Ei 2N3055... Napon je bio postavljen na maksimum i došlo je do kratkog spoja... Bakreni namotaji sekundara su zalemljeni direktno na greatz... Uslijed kratkog spoja se greatz toliko zagrijao da je popustio lem na stopicama i otpojio se sekundar... Zalemih ga nazad i sve i dalje radi bez problema... Pravi megaslow automatski osigurač... Samo treba prije lemljenja malo deformirati barenu žicu sekundara