U međuvremenu printanja, skalupljivanja starih "projekata" i "hvatanja zaostataka" konkretnog posla, kao razbibrigu sam "odradio" jedan brzinski upgrade jednog "gadgeta".
Prije skoro dvadeset godina sam napravio software (s prilagođenim računalom) za emitiranje radijskog programa koji se i danas koristi.
U međuvremenu se to razvijalo i napredovalo pa je i sada vrlo upotrebljivo.
Jedna od korisnih stvari je bio i "remote" za načešće funkcije koji sam prije petnaestak godina napravio modifikacijom postojećeg "daljinskog" za TASCAM BR20 magnetofon.
Iskoristio sam samo gumbe i povezao ih žicom na "joistick" priključak na računalu. Naravno, za to je trebalo napraviti i odgovarajuće rutine u računalu.
Kako današnje zvučne kartice više nemaju takav priključak a nema smisla kviše koristiti XP i prekopavati furdu za stara računala, trebalo je sve skupa preurediti tako da se može spojiti na USB.
Najjednostavniji način je bilo nabaviti na buvljaku odgovarajući joystick.
Nije baš bilo jednostavno jer mi je trebao onaj najjednostavniji, a nudili su se samo neki divljački s puno gumba, ledica, vibratora i sl.
Ni to ne bi bio problem, ali je mjesta u kutiji vrlo malo, a nisam htio dodavati još jednu kutiju ili raditi novu.
To bi mi možda bilo i prihvatljivo jer bi mi postojeća fino kompletirala koji od magnetofona koje sam lani nabavio

Na žalost, originalna žica je nestala pa to ne bi imalo više smisla.
Možda postoji šansa da se još koji pronađe negdje po zaboravljenim ladicama
Konačno sam nedavno pronašao upravo ono što je trebalo i jutros odradio doradu.

Možda ovo može nekome potaknuti kakvu ideju za nešto jer svaki Joystick ima najmanje četiri prekidača koji se mogu kontrolirati plus dva AD konvertera

..........
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......