špedicija TNT, DHL i sl

špedicija TNT, DHL i sl

PostPostao/la družba4elektron » Sri lip 05, 2013 1:57 pm

samo da kažem ako netko ima namjeru naručivati nešto izvana putem gore navedenih servisa

naručio iz Italije 3 špule tinola i 2 gumba aluminijska masa cca 250 grama cijena 101 euro sa 16 eura za dostavu

uglavnom paket nakon tjedan dana putovanja več tri dana u Zagrebu na špediciji : kontaktiram 20 puta IN-TIME da bi mi dodjelili referenta za mene nakon toga (drugi dan) na mail dobivam uputstvo kaj sve treba : potvrda o naruđbi , potvrda o plačanju, izjava da me špediter zastupa sa dva navedena svjedoka , kopija osobne to je zasada kada obrade ovo što sam im poslao poslati će mi troškove DO carinjenja brutalno i sramotno pazi koji uvoz
naravno o roku isporuke još nema ni govora ( srećom nisu lijekovi) i vjerojatno ću još morati po to na njihovo skladište

pa ti sad uvezi ili izvezi nešto :doh: :doh: :doh: :doh: :doh: :doh:
boj ne bije svijetlo oružje, nego srce u junaka
družba4elektron

Re: špedicija TNT, DHL i sl

PostPostao/la tom_hifi » Sri lip 05, 2013 2:02 pm

Nije u tome problem, nego je problem preko kojeg kurira si to naručio. DHL, Fedex i slične izbjegavati ukoliko ne želiš da se takve stvari događaju.
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » Sri lip 05, 2013 2:39 pm

Opet će ispasti da serem okolo no ovaj put bar nije zvučni_ćošak u igri..

Neznam što vam je čudno?
Uvezao sam već hrpu opreme milijunskih (doslovno) vrijednosti i pogotovo ono što ide na firmu mora biti popraćeno :
- fakturom za robu i dostavu
- teretnicom (ili sličnim dokumentom ovisno o količini/načinu isporuke)
- izjavom za carinu, itd da sad ne idem pretjerano duboko u tematiku.

Naravno, papire hendla osim tebe i špediter koji ti uzme svoj dio.. Obzirom na opremu kojom osobno hendlam taj je trošak zanemariv no kod privatnih uvoza je itekako bitan.
Sa priavt korisnicima je isti klinac ako se radi o robi koja se carini i tu nema nekakve prevelike diskusije.

Drugi je par rukava što smo svi mi navikli da to uredno prođe mimo carine pa nemamo dodatnih troškova, PDVa itd itd :)
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la družba4elektron » Sri lip 05, 2013 3:01 pm

ma ok firma uvoz izvoz, radio sam i ja uvoze izvoze privremee stalne itd itd ali ovo je privatno i meni smješno mislim nemam ja ništa protiv PDV, usluge špedicije al daj malo brže i profesionalnije

zadnji puta sam izvozio nešto u Rusiju i na Šeremetjevu sam proveo doslovce 4 dana na špediciji od uvoza pamtim filtere iz Južnoafričke republike cca 15 000 eura na Plesu proveo 3 sata i nakon toga mjerači iz Rusije doslvce 45 minuta i to zato kaj je bio gablec otprilike 200000 eura
takom da ovo smatram apsurdom i sramotom a naši špediteri neka odu malo van pa da vide kaj je brzina i obim špediterskog posla ( npr Frankfurt , luka u roterdamu )
a ovi se još nisu javili vjerojatno kaj im je gužva
družba4elektron

PostPostao/la družba4elektron » Sri lip 05, 2013 3:08 pm

ovo je konkretno TNT preko DHL sam dosada dofurao 2 majice kratkih rukava iz Australije skoro 600 kn troška i beštek iz Njemačke oko 1000 kn pa sam ga vratio samo da kažem Nijemac se šokiro kada sam mu rekao zašto ga vračam lik je rekao samo no normale i poslao to poštom normalno ja platio i to je to
družba4elektron

PostPostao/la s@ki » Sri lip 05, 2013 3:09 pm

dobro, rokovi su stvarno smiješni..
osobno imam pozitivna iskustva.. sve što dođe u jutro na carinu, najkasnije do 12h je "odmah" i vani, odnosno ako je potrebno precizno u roku sat dva tri maks.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la tom_hifi » Sri lip 05, 2013 3:17 pm

Zvućni_čošak :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Kaj se tiče rokova, tako je to kod nas u HR i teško da će se išta u skorije vrijeme promijeniti. Izbjegavam kupovanje ičeg što nije preko 'standardnih' kurira, pa mi manje od 1% naručene opreme zapne na carini. Ako zapne, moram i ja čekati. Što sad ...
tom_hifi

PostPostao/la družba4elektron » Sri lip 05, 2013 3:36 pm

ma zapelo je na papirima
inače kamion je došao u ponedeljak i 13 h je je pregledan od carine to je to
btw dok sam čekao na aerodromu u rusiji dolazili su i avioni sa živim ribama i rakovima za restorane i da se naši upletu platiš raka sa nove gvineje 500 $ kilu i dobiš ih smrdljive za 6 dana
družba4elektron

PostPostao/la Master of disaster » Sri lip 05, 2013 3:47 pm

Ljudi čuvaju posao, sad će ih razje... kad uđemo u uniju :mrgreen:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Dean » Pet lip 28, 2013 9:56 pm

Danas mi je došla roba u vrijednosti oko $1000. To je vrijednost robe sa bankovnim provizijama i DHL-om.
Dodatni troškovi: naknada, operativni troškovi i naknada po stavkama i bla, bla... ukupno su bili 172 kune :P

Samo za usporedbu kada sam preko DPD-a uvozio robu od 26 €, a DPD-u i državi dao 1200 kuna.

Toliko o tome..

Glasam za DHL... :violin:
...pipl mast trast as....
Dean

Sljedeće

Vrati se na: Nabava dijelova