...Pioneer PL-480...izludio me, al doslovce

... u jednom momentu je vec bio mrtaff, ali stari se pa se khm, iskontroliralo takoreci
naime, maščoba od 3 dekade godina, pa to ti je.... ovo mi je prvi gramofon koji sam ikad rastavio, a k tome i nije u "original" stanju, pa dok sam skuzio da je netko rastelovao polozaj poluga i opruga ispod osovine rucice, plus mehanizam za vracanje rucice i gasenje motora, plus mašćoba.... na kraju me najvise napatio sindrom "ja upalim, stavim iglu na plocu, lift digne rucicu i vrati nazad pa ugasi" .... i tako jedno 50x, a izmedju svakih 5-6 rastavi pa "probaj ovo" ili "probaj ono"
u konacnici sam ga dobio da radi (vise-manje) kako treba, povremeno zna vratit rucicu nazad odmah po startu, ali recimo jednom u 7-8 pokusaja.... ostale pokusaje "odsvira" do kraja ploce (podesio sam) i onda digne rucicu i vrati u leziste te ugasi...
ispostavilo se da je trebalo skinuti i ona dva limića (druga slika) i ocistiti od pozutjele masti, i odmah se poceo normalnije ponasati
stavio novi remen
eto, "sredio".... valjda

20171108_172333.jpg
20171108_172336.jpg
20171108_172341.jpg
20171108_141317.jpg
na kraju smo macak i ja proslavili taj uspjeh

catnip.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.