...bas kao u davna vremena, na faksu - imas `coeka sa dijelovima za smotat, ali se ne javlja... ne stigne, nema ga... a tebi dosadno, a smotao bi i sam al nema kljucnih dijelova.... pa dok se ceka, uhvatis se neceg totalno blesavog
pokusavam se "otkopati" vec par mjeseci, nakon pretumbavanja sobe radi izmjene stolarije, sve je i dalje u vrhunaravnom kaosu... ajd, mic po mic, ide, al sporo... a ukazalo se i da ima nekih divota koje a) niposto ne bi bacio (pa nisam ih zato napravio), i b) smetaju za popeezdit... i na kraju, kako Branko nikako da smota nesto za konkretno upotrijebit, na kraju ispadne ovakav "projekt".... doduse, sve je potaknuto time da me je u zadnjih par mjeseci struja drmnula par puta (uporan, čvrst karakter) pa i nije za zgoreg imat nesto sto ce me podsjecat na doticne divote....
daklem, iskopao nekakav plexi stalak koji sam maznuo iz ljekarne jos davno... vidljivo je da je bio na suhom i cistom mjestu, ergo upotrebna vrijednost mu je pala cim sam ga donio kuci

20170812_183648.jpg
20170812_185221.jpg
otpilio koliko sam mislio da mi treba, i ocistio te bio zadivljen kako je u dobrom i ocuvanom stanju, bez puno ogrebotina....
ono sto je višak na stolu je nekoc napravljen dekatron spinner i probno par ruskih zdravo zelenih indikatora...
20170812_194108.jpg
...uz jos malo kemijanja i busenja, napravljen i stalak, pripremljena i prikladna naljepnica...
20170812_194216.jpg
...i uz par(sto) psovki zbog uskih tolerancija vlastitog mozga, konacno, poluproizvod :
20170813_191629.jpg
...sad jos treba naci ljepilo za plexi i zalijepiti vodoravno za okomito, iznaci prikladnu kutiju za skrivanje napajanja dekatrona sto od dodira, sto od oka (400V), i jos ponesto nek se komplicira.... nepotrebno je navesti da sam pola popodneva proveo tragajuci za prikladnom kutijicom vodjen idejom da cu medju 50ak "adaptera" raznih velicina i voltaza (koji su se skupili vremenom, jer trebat ce, jel...) samo 3 su bila "rastavljiva" pomocu sarafa, i naravno, sva tri redom pre malih gabarita za skrivanje skalamerije.... ostali kojih je bilo nekoliko - a da su gabaritno odgovarali potrebici - bili su takodjer rastavljivi, ali jednokratno... tako da, sutra je novi dan, i to jos radni, pa se ide u potragu za manjom elektricarskom kutijicom...ili vec nekom verzijom iste....
naravno, nasao sam i ljepilo za pleksi, teskom mukom i debelim vezama dopremljeno 2004. godine iz Alemagne, preciznije iz Konrada, ali ispostavilo se da je unatoc tome sto je bilo skriveno od pogleda i atmosferilija, postalo potpuno neupotrebljivo za danasnji pokus.... tako da, ide se na neku drugu soluciju
i prikladni video, polumracan ali jednoznacan:
eto, trijezne glave i bez smotanog pribora, svesrdno Vas pozdravljam iz shupka svemira...
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.