Sve vrste muljatora na netu

Re: Sve vrste muljatora na netu

PostPostao/la davorin » Uto svi 02, 2017 8:44 am

Nije to niti skupo s obzirom da su kablovi od Nenabavinijuma u zmijskom ulju! :lol:
davorin

PostPostao/la Master of disaster » Ned svi 07, 2017 11:10 am

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/cijevni-izlaz-act-audio-pa1-oglas-21425988

:lol: "Pojačalo je odlično izrađeno, izlazni dio je napravljen point to point pomoću posebnih američkih žica..." :lol: :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned svi 07, 2017 11:38 am

Master of disaster napisao: "Pojačalo je odlično izrađeno, izlazni dio je napravljen point to point pomoću posebnih američkih žica..."

dobijes i jos jedne izlazne trafoe kolko sam skuzio... di ces bolje :D

meni je ovaj bio dobar... iako nebi nazvao covjeka muljator vec inovator...
kaze
-Za razliku od klasičnih zvučnika gdje kutija mora biti akustički mrtva ovdje je obrnuto,treba što više vibrirati da što bolje istitrava zvuk,
lijepo je naucit nesto novo... :doh:
http://www.njuskalo.hr/zvucnici/horn-zv ... s-18652375
Pao Pepeo

PostPostao/la tubeman » Ned svi 07, 2017 12:24 pm

Možda bi ove oglase trebalo staviti u neku drugu temu, ali nikako ih ne bi trebalo ismijavati.
Oni možda savršeno odražavaju sjaj i bijedu pokušaja DIY-era ili onih koji bi se htjeli malko izdignuti da opredmete svoj rad.
Zašto?
Pokušajmo malo zbrojiti novac koji ulažemo u svoje slične "projekte".
Kada u matematiku ubaciš samo transformatore, cijevi i kutiju dođeš praktički do pola tog iznosa (ako ne i puno više).
Ostali "sitni" materijal i sklopovi su sigurno još najmanje 1000-1500.
Pogotovo ako postoje kakve odgode, soft-startovi i sl.
Ima tu i nešto truda, znanja i čega već i vjerojatno želje da se nešto od svega toga materijalizira.
Inače se sigurno ne bi ulagao trud u (koliko mi se čini) profi kutiju s sitotiskom , lonce transformatora i sl.
Naravno, uvijek postoji šansa da je unutra šrot materijal i loša izvedba (što god to značilo) pa matematika pada u vodu :)

Probajmo malko kalkulirati ...

Zvučnici - vrlo slično, s tim da, ako se radi o ispravnim navedenim driverima, samo oni ispadnu (cijena, shipping, handling)... opet oko pola (ili više) tog iznosa.
Ako je kutija te kvalitete koja se navodi, niti to nije baš besplatno :)
Pokušajmo pridodati faktor rad, trud, očekivanja) pa je matematika opet blizu.

Naravno, oko cijene su uvijek može dogovarati :) :)

Sve skupa opet pada u vodu je DIY-er će to najčešće ismijati, a neznalica će radije kupiti nešto s markicom, pa makar bilo gore od toga.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la pamook » Ned svi 07, 2017 12:48 pm

tubeman napisao:Pokušajmo malo zbrojiti novac koji ulažemo u svoje slične "projekte".

:shock:

nedajBoh
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Ned svi 07, 2017 3:43 pm

@ Tubeman;

Meni, a mislim ni Pao Pepeu nije bila cijena ta zbog koje smo oglase izdvojili tu. Međutim. prodavanje magle je očigledno u oba oglasa. Čemu to? Posebno Američko ožićenje za ptp?! Ma daaaj, pa barem si daj truda smislit neku laž koja zvuči skupo a drži vodu. Barem donekle. A ovaj sa hornama, on je pak izgleda otkrio cijelu novu filozofiju u gradnji zvučnika.
Neznam šta to treba ljudima, tako se blamirati radi nešto sitno novaca možda.

@ Pamook:

Blago rečeno nedaj bog. Nesmijem ni ja znat, a kamoli drugi. :lol:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Ned svi 07, 2017 5:24 pm

Master of disaster napisao: :lol: "Pojačalo je odlično izrađeno, izlazni dio je napravljen point to point pomoću posebnih američkih žica..." :lol: :lol:

A cijevi ruske Svetlane... one bas ne vole te americke zice u izlaznom dijelu... njima je to provokacija... :doh:

A kako veli tubeman, pojacalo izgleda dobro napravljeno, i nije skupo jer dijelovi kostaju priblizno koliko prodavac i trazi...
Edison

PostPostao/la zuzi » Ned svi 07, 2017 7:36 pm

Pa sad, koliko je meni poznato Svetlana je joint venture firma Rusa i Amera pa neznam zašto npr. američki Kimber kablovi ne bi ušli u igru sa "sinergijske" strane. Inače ako koga zanima neka nazove autora Andrić Milorada vlasnika ACT audia na tel. 381 64 1575 795 te da ga zamoli da točno specifira je li u igri Kimber,Siltech,Snakeskin,Chinafake ili što slično. ;)

A ovaj drugi sa zvučnicima nezna baš napisati da je to otprilike Altman - spruce concept već da je samo slijedio upute /možda/ njemačkog Klang&Tona.
zuzi

PostPostao/la davorin » Ned svi 07, 2017 7:50 pm

Edison napisao:
Master of disaster napisao: :lol: "Pojačalo je odlično izrađeno, izlazni dio je napravljen point to point pomoću posebnih američkih žica..." :lol: :lol:

A cijevi ruske Svetlane... one bas ne vole te americke zice u izlaznom dijelu... njima je to provokacija... :doh:

A kako veli tubeman, pojacalo izgleda dobro napravljeno, i nije skupo jer dijelovi kostaju priblizno koliko prodavac i trazi...

Ne bih se složio da materijal košta ~6000 kuna!
U prilogu gotovo pojačalo dobavljivo iz Njemačke (bez carine!) koje zajedno sa transportom košta ~3920 kuna (438 GBP).
http://www.ebay.co.uk/itm/Douk-Audio-EL ... SwCU1Yr51h
Slika
davorin

PostPostao/la zuzi » Ned svi 07, 2017 7:56 pm

Nemam nikakove poslovne veze sa ACT audiom ali sam gotovo siguran da je njihovo pojačalo bolje od ovog koje davorin navodi.
zuzi

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica