JOŠ JEDAN TUBE TESTER....

Re: JOŠ JEDAN TUBE TESTER....

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned sij 29, 2017 2:02 pm

Sada si me totano zbunio sa tim rupama, zašto su takvog oblika. Imao sam podnožje za 807cu pa me baš ovo čudi zašto si ovako rezbario. Može li neka slika montiranog podnožja na vitroplast da vidim razlog takve montaže.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Ned sij 29, 2017 2:33 pm

Pločica još nije u fazi za prikazivanje ( :) ), ali odgovor bi izgledao otprilike ovako:

U ovom slučaju ne postoji neki veliki benefit od ovakvog slaganja podnožja na subšasiju (jer su podnožja dosta debela), ali slijedim filozofiju gdje se neće vidjeti šarafi s kojima je podnožje pričvršćeno.
Sistem subšasija sam pojasnio na početku, ali ukratko: osim malo estetike, nema direktnog "šarafanja" podnožja na plastiku a time niti njezinog grijanja, savijanja ili oštećivanja.
Subšasija se preko odstojnika kroz četiri točke "tvrdo" pričvršćuje uz gornji i donji poklopac pa je praktički nemoguće nešto na silu potrgati.
Još jedna stvar koja mi je bila na umu od početka je jednostavnost pristupa kod lemljenja štekera i samih podnožja.
Sve se fino može napraviti izvan kutije, ugraditi, ako treba opet izvaditi bez "kurenja" plastike lemilicom zbog otežanog dostupa.
Netko će reči da se to ionako radi samo jednom, ali dostaje jednom da zezneš stvar :) :)
A ništa ne košta.

Slika

Dakle, podnožja su IZNAD šasije i ISPOD poklopca. Ne znam drugačiji način da ih tako postavim :twisted:
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » Ned sij 29, 2017 2:52 pm

Sve pet, sada kužim razlog "mrcvarenja" vitroplasta. Pinovi podnožja smetaju da se napravi manja rupa,a napraviti toliku rupu da sve stane bez turpijanja nema smisla jer bi vjerojatno bila većeg promjera nego što su rupe za šarafe na podnožju.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » Sub vel 04, 2017 3:13 pm

još jedan malecki korak je napravljen :)
Stigli su nedostajući (3 kom : ) ) dijelovi pa su sve pločice kompletirane.
Trebalo je još napraviti ekstenzije štekera s pločica na matičnu ploču koje služe za povezivanje s mosfetima.
Njih sam, prema uputi autora, napravio od isto takvih konektora kao što su i "veliki".
Budući da nema takvih gotovih, trebalo je veliki konektor raspiliti kako bi se dobila ta četiri komada.
Tu je minicirkular došao na svoje i sve je riješeno za pet minuta :)

Slika

Tamo gdje je išao rez trebalo je izvući pinove i ostalo je lijepog mjesta za rez.
Problem (a zašto se ne čudim), je što su konektori za milimetar deblji od reza pile, no to nije bio teško riješiti.
Na kraju sam dobio pristojne štekeri kojima još treba samo malko poravnati rubove.

Slika
Slika

Tako, sada je elektronički dio gotov :) :)

Preostaje još srediti gornju ploču i sve to pustiti u pogon.
I to će oduzeti nešto vremena budući da zahtijeva određenu proceduru koju je autor opisao, a i sama po sebi je vrlo logična i nije komplicirana.

Ako ne bude ometajućih faktora "upločavanje" će vjerojatno doći na red sljedeći vikend .
Do tada će trebati složiti još barem nekoliko modula s podnožjima.
tubeman

PostPostao/la Schultz » Pet vel 10, 2017 8:39 pm

Kakva je situacija.... ?

Ful mi je napeto....

Imam gripu, ležim u krevetu i dosada me ubija (i križa isto tako....)
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tubeman » Sub vel 11, 2017 12:11 pm

Je, i meni je bilo napeto tjedan dana :)
Ali nisam si mogao priuštiti ležanje u krevetu :) :)

No, sve ide prema planu.
U međuvremenu se prisilno obogatila "kolekcija" krunskih pila.
Za nastavak radova su mi trebale krune od 38 i 40 mm. Naravno da sam ih imao, ali sam ih svojedobno posudio i nitko se ne javlja da ih vrati :evil:
Od zadnjih kupovina od prije cca dvije godine, pomodarstvo je uzelo maha i kod ove vrste alata.
Nema više (bar ne potrebnih dimenzija) krunskih pila koje se našarafe ili nataknu na standardne nosače-svrdla, već se mogu nabaviti one sa svojim svrdlima, te one s neizbježnom "profi" oznakom.
Ovo "profi" je u navodnicima i kada bi se to trebalo opisati i pri tome izraziti okus u tekstu, bilo bi gorko.
Ne badem gorko, već žgaravica gorko s primjesama mučnine :)

Naime, postojeće, standardne pile (imaju običnu veliku rupu u sredini i dvije sa strane -oni koji ih koriste znaju o čemu govorim), dobile su nakalemljen "clip" dodatak koji, kao, olakšava rad.
Zato su pedesetak na više kuna skuplje od onih bez dodatka.
Naravno, potrebno je kupiti i posebnu "clip" osovinu sa svrdlom za daljnjih dvjestotinjak :twisted:
Ali, eto, sada imam sve (valjda) postojeće standarde :) :)

Slika
Slika

Danas valjda neće biti padobranskih radova pa će se ponešto raditi na nastavku...
tubeman

PostPostao/la tubeman » Sub vel 11, 2017 3:03 pm

Testiranje novih pila :)

Modul sa starim njemačkim podnožjima za seriju 1 i 10 (npr. AZ1, EF9, EF12 itd...)

Slika
tubeman

PostPostao/la Schultz » Uto ožu 21, 2017 9:06 pm

Di je zapelo....?
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la tubeman » Sri ožu 22, 2017 7:56 am

Nije :)
Čeka se još prednja ploča.
Za to vrijeme je dovršeno još desetak+ modula (tipa GM70, 813, GU50, EF50, EL41, RV12P2000, 12P17P, 2A7, 4X150, AC/P4, RE134 itd...:)
Uslikavao ih jesam, ali mislim da ne treba kačiti baš svaku pojedinačnu sliku.
Biti će još koja, ali kada bude štogod zanimljivo.

Za svaki pojedinačni modul prosječno treba praktički cijelo jedno popodne kojih nemam baš puno i sve ih je manje.
No za sada ide sve po planu.
Polako nabavljam još podnožja, ali vidim da se to pretvara u beskrajnu priču :) :)
Kutija je isto pripremljena.
Nije neka inovacija, ali je vrlo praktična. Biti će slika kada stigne prednja ploča.

Po montiranju samog uređaja na šasiju očekujem (osim ako ne bude kakvih iznenađenja) da će sve biti spremno vrlo brzo.
Vremenski plan predviđa ukazanje na TF i ne bi trebao biti ugrožen :)
tubeman

PostPostao/la Schultz » Sri ožu 22, 2017 8:12 am

Odlično.....
Ja nosim na TF uTracer čisto za usporedbu.....

Khadgar će biti oduševljen..... :)
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pomagala