sub pretpojačalo

Re: sub pretpojačalo

PostPostao/la Khadgar2007 » Uto sij 17, 2017 7:53 pm

Moram reći dobar prijedlog. Uspio sam nešto iskemijati da to bude kao na Elliottovom PCBu. Biti će nešto jumpera jer nema smisla raditi dvostranu, ali pot će biti na PCBu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 19, 2017 12:31 am

Evo recimo finije završne verzije, možda još nešto sitno dotjerati ali u glavnim crtama to je to. Svaki "dio" skretnice ima svoj izlaz i može se prema potrebi polemiti na PCB samo što pojedincu treba, recimo sao skretnica pa iz nje se izvuče signal za nešto dalje, ili samo Linkwitz transformer pa izlaz iz njega ide na nešto...
Linkwitz transformer i okretač faze su u sredini, dok su skretnice za lijevi i desni kanal sa svake strane. Skretnice se sa Linkwitzom povezuju žicom.Na isti način se povezuje napajanje sve tri cijeline, to su ona tri tropinska konektora sa desne strane PCBa.Pot kod okretača faze su ona 2xtri pinska konektora na lijevoj strani srednjeg dijela. I ne nema ničega viška niti ničega manjka. :ugeek: Jedino što bi mogao dodati je jedan vezni kond na ulaz skretnice i izlazni poslije okretača faze.
Također između svakog dijela je ostavljen razmak od nekih 2-2,5mm tako da oni mogu razdvojiti/prerezati i prema želji montirati u kutiju kako tko hoće. Probati ću još negdje ugurati kakvu montažnu rupu u slučaju ako se pikaju OPampovi nakon što je sve montiranu u kutiju da se PCBi ne savijaju pri pritisku.

Skretnica layout.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Khadgar2007

PostPostao/la Zmajz » Čet sij 19, 2017 2:19 am

A gdje su potenciometri za glasnoću???
Jedan za ukupnu glasnoću (ulazni buffer) i po jedan za visoki i niski izlaz (treba kompletan buffer sa potom za glasnoću prema Eliotovoj shemi - moj post na 4. strani topika)???
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 19, 2017 8:08 am

Ups...ma stvar je ta kada čujem buffer u recimo u ulozi da pojača signal u nekom gotovom sklopu jednostavno ne mislim da uopće treba ići pot,ali naravno ovo je recimo "obrnuta mikseta" pa se naravno treba moći poštelati glasnoća svakog izlaza.
Khadgar2007

PostPostao/la flega » Čet sij 19, 2017 9:35 am

Khadgar2007 napisao:Evo recimo finije završne verzije, možda još nešto sitno dotjerati ali u glavnim crtama to je to.

Jesi ti to radio po onoj shemi od Elliotta ili kako? Fali 10uf kod ulaza a i sam ulazni dio mi se cini promjenjen.
A što se tiče "kompleta" za sub original autor je to nekako zamislio drugačije: sound.whsites.net/project116.htm
flega

PostPostao/la Zmajz » Čet sij 19, 2017 11:01 am

Ma ja bih ipak da izbaciš potove sa pločica van, stavi samo padove prema njima (daje puno više slobode za montaže i konstrukcije kućišta).
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la flega » Čet sij 19, 2017 11:11 am

Sad vidim i da ti fali jos jedan dupli pot na gornjoj i donjoj plocici
flega

PostPostao/la yoke » Čet sij 19, 2017 11:19 am

a da vam pojednostavim cijelu pricu
pa da se Khadgar ne bakce s transformerom i fazom
ja cu to ionako rjesavati preko DSPa...
ali eto, rekoh, da ga ne moram svaki put paliti kad idem gledati neki film :lol:
yoke

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 19, 2017 8:38 pm

Trolleri, mamicu vam... znate kako se kaže sto baba kilavo dijete. :twisted:

@Zmajz, pa to što je pot "nacrtan" na PCBu ne znači da ga moraš tako montirati. ;)
Što se tiče ostalih dijelova šeme, mogu samo reći ČITAJTE temu od početka pa ćete znati koji su dodaci. Te dodatke pojedinac NE MORA staviti na svoj projekt,znači kako kome volja, ali za kompletni projekt bolje da su tu.
Khadgar2007

PostPostao/la flega » Čet sij 19, 2017 8:55 pm

Khadgar2007 napisao:Trolleri, mamicu vam... znate kako se kaže sto baba kilavo dijete. :twisted:

Što se tiče ostalih dijelova šeme, mogu samo reći ČITAJTE temu od početka pa ćete znati koji su dodaci. Te dodatke pojedinac NE MORA staviti na svoj projekt,znači kako kome volja, ali za kompletni projekt bolje da su tu.

Hm, kako ćemo regulirati low pass a kako high pass ako nema oba pota?
flega

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika