Sobno pojačalo+komplicirani pream -preliminarno razmišljanje

Re: Sobno pojačalo+komplicirani pream -preliminarno razmišlj

PostPostao/la s@ki » Sub sij 14, 2017 10:52 am

kornijeviiiim korakooom :)

Slika

Nešto se radilo, ali nije se pisalo :)
Nego, tamo negdje u jednom trenu smo Dean i ja iskopali hrpićak 6av6 lampi, dakle polovicu 6n2p iz sheme i odlučili odraditi pojačalo s njima.
Također, pala je odluka ubaciti i ispravljačicu, ima se može se :D :D (moš mislit)

Trafiće je namotao Kolarek, Dean pripremio šasiju pojačala i tu smo negdje stali.

Obzirom da se i njemu zagužvalo, a šasija je stajala nezaštićena u relativno vlažnom prostoru, čim se stvorilo dovoljno vremena prihvatio sam se bušenja rupa (bile su samo za podnožja).
DSC_0981.jpg

Pod rukom se našla i bočica laka, pa sam ga upotrijebio umjesto da nosim na plastifikaciju. To bi opet odgodilo radove a htio sam napraviti što više dok sam na bolovanju.
DSC_0999.jpg
DSC_1004.jpg

Lak je daleko od idealnog, špricao sam na balkonu na -10 ili koliko je već bilo zadnjih dana, a i još mi je kod zadnje ruke pala kiša pa ima piknjice tu i tamo. Ne zamaram se previše time, hrđat neće dalje a ionako dolaze prednja i zadnja maska preko svega kad će ić u kutiju pa se neće ni vidjeti.

I ovako nekako bi trebalo izgledati
DSC_1005.jpg
DSC_1008.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
i šut u dupe je korak prema naprijed
s@ki

PostPostao/la Master of disaster » Sub sij 14, 2017 11:33 am

Di si kupio dugmad od potenciometara, svidaju mi se)
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la s@ki » Sub sij 14, 2017 11:40 am

banzai
s@ki

PostPostao/la zika » Sub sij 14, 2017 11:55 am

Veoma privlačno. Izgleda što se tiče, (po)taman, kad bi (i) ostao ovako kako je, za moj „ukus“.
zika

PostPostao/la s@ki » Pon sij 16, 2017 11:05 am

mali update za slikovnicu.
Popikan dio komponenti.
DSC_1017 (1052 x 402).jpg

One oko izlazne cijevi će biti oko izlazne cijevi :), a ima i tu i tamo koji elementić na samim prekidačima i sl.
Napravio sam naravno i pokoji zaj.. pa sam naručio sve on off on prekidače umjesto dva on on no njih vjerojatno imam po ladicama.
Također, isporučeni karbonci imaju zanimljive vrijednosti.
220k sam uzeo u pol W i 1W varijanti.
dobio sam 210k i 270k 1W i 210 i 215W 0.5W što je ajd prihvatljivo :)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
s@ki

PostPostao/la Toma » Pon sij 16, 2017 1:53 pm

za sada jako uredno
Toma

PostPostao/la Bepone » Ned sij 28, 2018 10:34 am

ima li kakvih novosti , ja sam tek sada vidio temu? :P
Bepone

PostPostao/la Bepone » Ned sij 28, 2018 10:42 am

s@ki napisao:Zvučnik je Celestion Vintage G10 ili nekakav recording uređaj pa iz preampa u njega.
celestion ten 30

ovi gore ne valjaju previse...nemoj stedit za zvucniku, jer zvucnik je 70% zvuka i to na kraju slusas.. mores sa kutijom proc jeftino ako daske sirine 300mm kupis u bauhausu, ali zv mora bit skuplji , jer obicno jeftin zvucnik je irittantan, obicno sirov, tanak, naporan.. pa ti se dugorocno ne isplati...
Bepone

PostPostao/la s@ki » Ned sij 28, 2018 11:15 am

zapelo u proizvodnji. stoji u ladici,cekalo je da dean ulovi vremena pa da se kuoi zvucnjk i slozi kutija.sad eto..
budem slozio sam..no trenutnkm tempom dolazi na red kroz mjesec dana ako ne i kasnije

kad smo kox toga, ako sk u hrv daj mi molkm te broj na pm.. ima jedna kutija kakve si ti koristio (head) te 4 tijela izglodana, mislkm ala strat pa ako imas ideju kome bi bilo zanimljivo i pp kojoj cijeni da se cujemk
s@ki

PostPostao/la davorin » Ned sij 28, 2018 11:24 am

Zvučnik CELESTION-Ten30 je stvarno iritantan (čak i nakon par stotina sati usviravanja) za mene, ali takva agresivnost i "tanji" zvuk nekima odgovara (doduše radi se o vrlo mladim gitaristima! :lol: ). Zvuk mu zapravo odgovara cijeni: jeftin!
Zvučnik CELESTION-G10-Vintage nije jeftin (~550-600 kuna), a po zvuku je zapravo vrlo sličan zvučniku CELESTION-Vintage30 koji ima promjer 12" i vrlo je rasprostranjen među gitaristima. Karakteristika mu je (nakon usviravanja od , na žalost, ~250-300 sati GLASNOG sviranja! :lol: ) velika efikasnost uz mogućnost dvojakog korištenja. Pri pogonu koji ne prelazi polovinu snage ("before break") ima vrlo balansiran ton, čist, neizobličen, prilično punog zvuka i dubok za zvučnik promjera 10" pa ga dosta često koriste i gitaristi koji sviraju džez. Ukoliko ga se jako "pogura" ("after break") većom snagom, ton mu postane agresivniji (ne i iritantan!) sa naglašenim donjim dijelom srednjih tonova (low-middle) i tendencijom trajanja tona (sustain) pa ga uglavnom koriste gitaristi koji sviraju "haevy metal", "punk" i agresivnije vrste "hard rock"-a.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Pojačala