sub pretpojačalo

Re: sub pretpojačalo

PostPostao/la flega » Pet sij 06, 2017 1:21 pm

Ima i fazni pomak http://sound.whsites.net/project103.htm pa i to na dodatnu pločicu :)
Nego, malo smo zakomplicirali jednostavnu stvar. Ono što meni treba je kontrola bas zvučnika koji po meni nikako ne spada u kategoriju suba. To je zvučnik od 17cm koji reproducira glasove, čak i činele. On treba poslužiti kako bas za male širokopojasne Visatone koji jadni nemaju ništa basa. Zašto toliko kompliciram? Pa zato jer mi te plitke kutijice ne smetaju po zidovima a čak se i ženi sviđaju :)
Dakle, meni treba samo jedna pločica (ona jednostavna sa dva opampa) na čiji ulaz ću udružiti L i D kanal a izlaz sa preampa ide na pojačalce za bas zvučnik. Druga dva zvučnika imaju svoje stereo pojačalo na čiji ulaz ide L i D kanal sa DACa i njih ništa ne kontroliram.

A sad da započnem novu raspravu: U projektu 71 autor opisuje kako bi se trebao napraviti sub i navodi ovo:
I will not suggest drivers, and it is entirely up to you to find suitable components based on manufacturer's details. I suggest that you look at loudspeakers intended for car sound systems, as these usually have a reasonable efficiency and low Vas. The range is enormous, and there are many excellent drivers that will not cost the earth. There are also many other excellent drivers that will cost the earth - your choice.

Može li se napraviti sub za skromne novčiće sa takvim nekim driverom, tuningom zvuka sa skretnicama i ostalim, D klasom pojačala i nekim napajanjem? Volio bi imati sub u HT ;)
flega

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet sij 06, 2017 1:31 pm

Flega, kada već radim nije nikakav problem napraviti kompletan projekt od glave do repa pa kako kome paše napravi se određen PCB.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la yoke » Pet sij 06, 2017 1:46 pm

Onu prvu shemu za fazu mi je prporucila ekipa s velikig....moze i od eliota...glavno da radi :mrgreen: ....ponekad
yoke

PostPostao/la Zmajz » Pet sij 06, 2017 4:15 pm

Flega, tebi i meni najviše odgovara varijanta Project 148, umjesto onog kineskog smeća koje imamo doma i očito ne funkcionira kako treba. To je osnovni razlog zašto idem raditi ovu skretnicu nanovo (nikako da podesim izlaz na bas - isto se i tebi dešava). Razlika je jedino što ti želiš jedan zajednički sub za oba kanala a ja odvojeno. Yoke hoće i Linkvica s regulacijom faze tu su obje varijante koje su predložene OK.
Khadgar to mora spakirati na jednu pločicu pa si svak stavlja neke đampere kako mu paše. Sad je on na redu.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet sij 06, 2017 4:23 pm

Jeste vi ko babe... :lol: Oćete se dogovoriti kako da dizajniram PCB ili ne, malo se govori o pojedinačnim PCBima,sada malo o zajedničkom. Ili da ja to napravim kako znam i umijem pa se vi bakćite sa završnim rezultatom. :mrgreen:
Khadgar2007

PostPostao/la Zmajz » Pet sij 06, 2017 4:30 pm

Moj prijedlog: na jednu pločicu (malo veća) - Prjekt 148 + ulazni i izlazni baferi + Linkvic za Yoketa i mogućnost prespajanja bas izlaza na zajednički bafer (to sve sa žičanim đamperima)
Zmajz

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet sij 06, 2017 6:50 pm

Da ja to sredim sve u SMD tehnici? :lol:
Khadgar2007

PostPostao/la Zmajz » Pet sij 06, 2017 8:02 pm

Samo daj, slomit ću ti nogu. Obadvije.
Zmajz

PostPostao/la flega » Ned sij 08, 2017 2:29 pm

Khadgar2007 napisao:Da ja to sredim sve u SMD tehnici? :lol:

Meni je svejedno. Cak bi volio kad bi nekako mogao umjesto pota spojiti dva trimera da to sve bude što manje i kad se jedared podesi da se više ne dira
flega

PostPostao/la Khadgar2007 » Pon sij 09, 2017 7:13 pm

Yoke, ima da ti glavu zavrnem za 360°, ti i tvoja šema za 360°fazu...
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika