Definitivno zanimljiv projekt Pinco, pogotovo jer je kompletan, samo mu možda fali neka podešavanja kao npr. fazni pomak, onda onaj linkwitz dio za kompletno custom prilagođenje suba.
Zapravo ovaj tvoj prijedlog mi je dao jednu ideju. Za samu skretnicu ESP148 idu dva dvostruka OPampa,znači treba im staviti decoupling i sve ostalo što zauzima prostora, zašto ne staviti jedan četverostruki OPamp kao što je u gore navedenom projektu,također ista zamjena bi se mogla napraviti za onaj Yokin prijedlog za 360°fazni pomak.
@Zmajz čitam ESP148 i nigdje ne mogu naći da high pass out(Hi out) pokriva kompletan zvučni spektar.
Ponuđene sheme su Eliotove state variable xover, tj. podešavaš sam frekvenciju reza (kontinuirano) i stoga Hi-pass se koristi za glavne zvučnike, a Low-pass za sub, s time da se subovi sa dva kanala sabiru u jedan izlaz.
Evo i citata od Elliota
The complex mix of feedback voltage and phase produces a high-pass output at the output of U1A, a bandpass response from the output of U1B, and a low-pass output from the output of U2A.
Elliott je i sam rekao da skužiti kako sve te povratne veze i OPampovi rade je malo komplicirano, ali je objasnio točno koji OPamp propušta koje frekvencije. Lijepo kaže da izlaz od U1A je "high pass", a U2A je "low pass", e sada ako griješim ali po meni high pass znači da propušta od rezne frekvencije na više, a low pass na niže. Znači ako se imaju dva glavna zvučnika(koji sviraju čitav spektar) i jedan sub, ovo ne pije vodu, ili ja stvarno ne vidim u čemu je caka?