sub pretpojačalo

Re: sub pretpojačalo

PostPostao/la Zmajz » Uto sij 03, 2017 11:06 pm

Khad, pripazi da svaki 5532 pokriva obadva kanala, tj. da kanali dijele čipove a ne da u jednom čipu staviš oba stupnja istog kanala. Znači da unutar čipa 1 OP ide za jedan kanal a 2. OP ide za drugi kanal. Manje su mogućnosti oscilacija i sl. Možda je to vama samo po sebi jasno, ali meni je to nešto što sam nedavno negdje pročitao.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la ilimzn » Uto sij 03, 2017 11:34 pm

Ne vjeruj svemu sto procitas. Bas me zanima koja je to bila argumentacija takve tvrfnje, osim same tvrdnje (sto u prevodu nije argumentacija).
ilimzn

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri sij 04, 2017 1:18 am

@Zmajz,to sam i namjeravao jer i njegov phono i manje više hrpa najjednostavnijih konstrukcija sa OPima je takva. Ako možeš naći di si to pročitao stvarno bi me zanimalo.

@Ilimzn, meni bi bilo logično da je manje preslušavanje ako se oba kanala OPampa koriste kao dva stupnja pojačanja za jedan kanal signala.
Da se malo vratim na Zmajzovu tvrdnju. Znam da mi je davno Harkonen baš rekao kada ću sastavljati cijevni phono da u jednu dvostruku triodu stavim oba kanala signala,pa RIAA i onda druga lampa. E sada se ne sjećam jel to sa nečim argumentirao,ali znajući mene sigurno nisam niti pitao zašto,a niti pitao zašto ne staviti u jednu lampu dva stupnja pojačanja jednog kanala.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Zmajz » Sri sij 04, 2017 1:51 am

Nažalost, nemrem sad naći taj članak s tom tvrdnjom, ali čak nije ni elaborirano nešto posebno, više kao napomena pa sam ja u svojem neznanju to uzeo zdravo za gotovo. Ali ako Željko kaže da to i nije baš tako, sklon sam njemu vjerovati više. Koliko je to bitno, ne znam dali je uopće bitno.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la yoke » Sri sij 04, 2017 8:24 am

Khadgar2007 napisao:
I mislio sam nešto takvoga da se segmenti premoste preko jumpera. E sada je samo pitanje kako to poredati. Skretnica mora ići prva,a što dalje, Linkwitz ili fazna kontrola?

Nemam pojma sta ide prvo a sto zadnje
recimo da idem riktati, prvo bi stavio glasnocu, pa bi nastelio linkvitza (jer njega moras vec unaprijed izracucunati/kolko tolko ovisno o subu), pa bi se onda igrao sa reznom frekvencijom da se sto bolje preklopi sa ostatkom sustava i onda bi jos na kraju stelio fazu...

ali nemam pojma kojim redosljedom bi to trebalo ici kroz sami sklop
yoke

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri sij 04, 2017 10:26 am

Jedino što nisi pažljivo pročitao što sam napisao, a to je da skretnica(poštelavanje rezne frekvencija) mora ići prva,a Linkwitza ćeš ionako "poštelati" kada ćeš lemiti dijelove na PCB.
Khadgar2007

PostPostao/la yoke » Sri sij 04, 2017 7:10 pm

Kako god :mrgreen:
posluzit ce :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri sij 04, 2017 7:25 pm

Ma ti ćeš to ionako skuriti pri lemljenju,puštanju u pogon pa će Ivo to morati popravljati. :lol:
Khadgar2007

PostPostao/la yoke » Sri sij 04, 2017 7:36 pm

Ivo je samo za dacove zaduzen
a toga vise nema kod mene :mrgreen:
yoke

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 05, 2017 12:41 pm

Sada malo gledam ponuđenu šemu skretnice koju je Zmajz okačio i češkam se po glavi. Ako se ne varam Flega treba dodatni sub za 2.1 sistem. Znači ima dva zvučnika koja reproduciraju čitav spektar i dodatni sub.U grubo treba spojiti L+D kanal i iz toga dobiti izlaz za sub,dok L i D kanal koji nisu propušteni kroz filter idu na "normalne" zvučnike.
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Tranzistorska tehnika