Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la pamook » Sri lis 05, 2016 7:06 pm

:happy-jumpeveryone:

nakon samo 5-7 dana utrošenih na ovo, nasao "gresku" i eno radi.... potpuno mi je jasno zasto se nitko od "iskusnijih" (servisera) nije htio ovoga latiti, ja sam taman zakljucio da idem sad na kraju prebrikat releje i nek svira bez zastite dok ne rijesim velleman kit za glavne zvucnike, al kao jos cu malo procackat...

veseo, a sama sam gazala (uz pomoc S@kija i frenda tu iz VK)....

thx momki :D :D
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Schultz » Sri lis 05, 2016 7:15 pm

I šta?

Kao, ta žičica rješava stvar.....?

Ma ta hajte...

Evo idem malo u kupaonu natočiti malo boćate vode u čašu jer mi bolje fisiju drži da imam za nakuriti 6c33 lampe u iber....

Ta hajte....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri lis 05, 2016 7:16 pm

I koja je bila greška?
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la SaWa » Sri lis 05, 2016 7:38 pm

Pa falila žica... :lol:
Ali Pamook je sam opravio(dobro uz pomoć tatrane),pa mu treba čestitati na majstoriji... :handgestures-thumbupleft:
SaWa

PostPostao/la Edison » Sri lis 05, 2016 8:47 pm

pamook napisao: :happy-jumpeveryone:

nakon samo 5-7 dana utrošenih na ovo, nasao "gresku" i eno radi....

Pamook je velik!

:clap:
Edison

PostPostao/la pamook » Sri lis 05, 2016 10:05 pm

:mrgreen: :lol: :lol:

ma - veselim se jer sam na kraju ipak rijesio stvar tako da nisam krmadio po njemu da bih ga osposobio "za vlastite potrebe" :P ... a moram priznat da u zivotu nisam niti jednu shemu ovako "ispratio" kao od ove prokletinje, i sto je najgore od svega - nije da je krepalo pa trazis gdje, nego malo radi - malo zaeebava, pa ti uprati napone uz osobite napore :D ... izmijenjao sto god mi se ucinilo logicnim na putu do releja, vadio releje (jer je na momente zvucalo kao da jedan ili vise njih "zalijepi") pa mjerio koliko struje vuku, mijenjao one buhe od tranzistora (Thx druze S@ki :D ) pa sve elektrolite u napajanju pomocnih sklopova i tko zna sto sve ne.... na kraju uopce ne vidim gdje je puknuce voda za napajanje releja, ali metodom štapa i kanapa inžinjera Rukavine - nabasao konacno gdje dolazi do prekida... prebrikao onom crvenom zicicom -i voila, eno ga svira ko velki, a škljoca samo kad treba :dance: :dance:

tako da sam si rijesio surround receiver sa nekoliko HDMI-ja (do sada imao NAD 743 koji je odlican ali nema HDMI) plus kao bonus - internet radio 8-) ...za relativno male nofce, a naravno utroseno vrijeme (a i nesto materijala) necemo ni spominjati :lol: ... NAD ide na poklon burazu, a ovaj ostaje tu.... sutra ide autokalibracija kanala (jos jedan feature koji NAD nema) a onda imamo inauguraciju za vikend sa novim Ghostbustersima :greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow:

a od 6-7 pcb-a načićkanih SMD-ovima s obje strane, ovo je bio najbanalniji i najblesaviji kvar moguci - tim vise se veselim sto sam ipak riskirao nesto love i na kraju rijesio si novi(ji) uredjaj za malo love, plus naucio poprilicno toga... ono, sa iskustvom vise i zubom manje :D ... a svi znamo moju razinu znanja oko ovakvih stvari, tako da je ovo za mene poprilican uspjeh (a bome i test izdrzljivosti te kontrole inace kolericne naravi :mrgreen: )

Edison, Sawa :obscene-drinkingcheers: :obscene-drinkingcheers:
Khadgar - :music-rockon:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la joe dalton » Sri lis 05, 2016 10:18 pm

Čestitam!
Dobar je filing kad popraviš nešto :handgestures-thumbup:

Ja nedavno popravio veš-mašinu. A prije toga kupio novu :doh:
joe dalton

PostPostao/la Master of disaster » Sri lis 05, 2016 10:50 pm

Bravo! Bome si ga opravio! :clap: :clap:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la davidbraco » Sri lis 05, 2016 11:05 pm

PostPostao/la davidbraco » Čet ruj 29, 2016 10:09 pm

HM!!!hm!! hmmmm....
Možda si najbrže pomogneš da sve sumnjivo prelemiš ili prelemiš baš sve?!
Dobro gledaj,posvijetli,malo savijaj,koristi fluks za lemljenje smd-a, nemoj otpuhati elemente ako koristiš puhalicu itd.
Kažeš releji znaju zazujati-na kojem su potencijalu nožice od zavojnice releja-neki naponi?-u + ili - , ili neki napon između ni vrit ni mimo ili gubitak mase ili???
Isključi mobitel-zaključaj se na 2 sata-neka niko ne smeta
davidbraco

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri lis 05, 2016 11:18 pm

Znači vod je bio problem.
E tako je bilo kod jedne male miksete koju sam popravljao prije nekoliko godina. Sve izgleda ok ali nema napajanja. Pratim ja vod,skidam tinol sa sve i jednog pada koji ima veze sa napajanjem dok mi pumpica ne posauga jedan pad bez po muke. Skinuo malo solder stop maske zalemio nožicu direktno na vod i sve proradilo.

P.S.
Nije ti trebalo ovo sa novim Istjerivačima duhova,koji će ti to đavo? Bolje da ne znaš koliko si reputacije s time izgubio. :snooty:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica