Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la davidbraco » Čet ruj 22, 2016 7:17 pm

2 zvučnika iz tv-a magnetski oklopljeni mislim da su oko 5 w.
Ovalni su ustvari 5*8 ili 9cm mislim.
Ili 2 mikro zvučnika - PC zvučnici malecki-pretpostavljam 2-3 W ako i tolko.
Pošalji poruku.
davidbraco

PostPostao/la Edison » Čet ruj 22, 2016 7:48 pm

Klokan napisao:Našao sam neke u starom TV-u na tavanu ali su 16 ohma. Ovako odoka cini mi se da mi nebi odgovarali jer pojačalo je i ovako slabo (2x3W deklarirano za impedancije 4-8ohma) pa mislim da bi bilo jos slabije ako ga opteretim duplo težim zvučnicima. Neka me netko ispravi ako griješim :?:

Grijesis... 16 Ohma je puno lakse opterecenje za pojacalo od 4 Ohma... Za tih 16 Ohma potjerati punom snagom, vazno je da pojacalo moze dati nesto visi napon, a struja ne bi trebala biti problematicna. Probaj ti to spojiti, nista te ne kosta, a mogao bi se iznenaditi. Pregorit nece nista zbog toga sto su zvucnici od 16 Ohma.
Edison

PostPostao/la Klokan » Čet ruj 22, 2016 8:22 pm

Edison napisao:
Klokan napisao:Našao sam neke u starom TV-u na tavanu ali su 16 ohma. Ovako odoka cini mi se da mi nebi odgovarali jer pojačalo je i ovako slabo (2x3W deklarirano za impedancije 4-8ohma) pa mislim da bi bilo jos slabije ako ga opteretim duplo težim zvučnicima. Neka me netko ispravi ako griješim :?:

Grijesis... 16 Ohma je puno lakse opterecenje za pojacalo od 4 Ohma... Za tih 16 Ohma potjerati punom snagom, vazno je da pojacalo moze dati nesto visi napon, a struja ne bi trebala biti problematicna. Probaj ti to spojiti, nista te ne kosta, a mogao bi se iznenaditi. Pregorit nece nista zbog toga sto su zvucnici od 16 Ohma.

Vec sam ja to isprobao prije jedno pola sata, nisam mogao odoliti od rasturanja TV-a :drool:

Spojio ja to, radi, svira, ali nekako mi se cini da se pojavljuje clipping i to podosta. Vjerovatno je problem u samom modulu a cini mi se da mu je prevelika ulazna osjetljivost pojačala (PAM8403). Vec sam radio jedan prijenosni zvučnik s pojačalom zasnovanom na istom čipu i nije bilo nikakvih problema u radu (doduše, ta verzija je bila na aux). Ima li nekakav način za doskočiti problemu?
Klokan

PostPostao/la Dean » Čet ruj 22, 2016 10:23 pm

Sjevnula mi ideja da se iskoriste resursi raznih mašina !

Ovo j protutip. Već su neke preinake u toku. Mislim raditi nekih 4-5 standardnih veličina...

20160922_152035.jpg

20160922_152026.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Čet ruj 22, 2016 10:45 pm

Jako se veselim! :D
davorin

PostPostao/la ilimzn » Čet ruj 22, 2016 10:47 pm

Klokan napisao:
Edison napisao:

Vec sam ja to isprobao prije jedno pola sata, nisam mogao odoliti od rasturanja TV-a :drool:

Spojio ja to, radi, svira, ali nekako mi se cini da se pojavljuje clipping i to podosta. Vjerovatno je problem u samom modulu a cini mi se da mu je prevelika ulazna osjetljivost pojačala (PAM8403). Vec sam radio jedan prijenosni zvučnik s pojačalom zasnovanom na istom čipu i nije bilo nikakvih problema u radu (doduše, ta verzija je bila na aux). Ima li nekakav način za doskočiti problemu?

Jel ovo religija ili fizika? Ohm je mjera za impedanciju a ne 'tezinu zvucnika'.
Za zadacu: koliko je tisi zvucnik 16 ohma spojen na pojacalo predvidjeno za zvucnik 4 ohma (uzmimo da bi zvucnik bio jednako efikasan u oba slucaja)?
ilimzn

PostPostao/la Edison » Čet ruj 22, 2016 11:00 pm

Dean napisao:Sjevnula mi ideja da se iskoriste resursi raznih mašina !

Ovo j protutip. Već su neke preinake u toku. Mislim raditi nekih 4-5 standardnih veličina...

Odlicno. :clap:
Moras jos rijesiti nacin pricvrscivanja za gornji lim.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Dean » Pet ruj 23, 2016 1:47 am

Edison napisao:
Dean napisao:Sjevnula mi ideja da se iskoriste resursi raznih mašina !

Odlicno. :clap:
Moras jos rijesiti nacin pricvrscivanja za gornji lim.

Jesam... :oops:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la pamook » Pet ruj 23, 2016 7:34 am

I ja se veselim :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Pet ruj 23, 2016 8:08 am

Ni meni nije krivo. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica