Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la grunf » Uto ruj 20, 2016 8:51 pm

pamook napisao:...nabavio si prvenstveno zbog nekoliko HDMI-ja na njemu, plus sto ima i internet radio.... naravno, cijena je reflektirala cinjenicu da releji štekću jer se ukljucuje zastita.... sad kao nesto mjerim pa cu naucit stogod :mrgreen:

premjerio napone na regulatorima (7808, 7908, 7805) nikakvih razloga za brigu... skinuo service manual pa ga gledam, onako, ispod oka :lol: ...

ponekad se ukljuci bez frke, pa svira par sekundi, pa ukljuci zastitu (relej), pa ga stavim na mute pa pojacam, pa opet svira par sekundi, pa ukljuci zastitu.... izlazni tranzistori su ispravni... kad ukljucim slusalice, radi sasvim normalno (stereo mod)...cudna jedna sprava taj Denon avr1912.... :lol:

ta klasa uređaja nakon bilo koje greške izlaza ide u stand by i na nekin način signalizira grešku(display ili neki treptajući led) , tu bez service manula nema kruva ,proša san tu školu vrlo dobro npr, kod ovog slučaja je izgoria Q7907 pa sad ti lociraj di i šta ,inače riječ je bila o nekom malom lcd tv-u mislim bez zvuka

Slika
Bolje nešto od nečega, nego ništa od ničega
grunf

PostPostao/la pamook » Uto ruj 20, 2016 9:22 pm

...provjerio sam preko service manuala da li ima "zapisa" o greskama, stanje memorije doticnog je "no protect" sto ce rec nema zabiljeski o ukljucenju zastite :think: ... a stvar i jest u tome da uopce ne ide u standby ili neku drugu indikaciju greske, tipa blinkajuci LED na power-on tipci ili bilo kakva poruka na displayu....
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la davorin » Uto ruj 20, 2016 9:24 pm

Provjeri prvo imaš li na bilo kojem od izlaza prema zvučniku istosmjerni napon (veći od ~0,7V) prije no što relei isključe napajanje (bez spojenih zvučnika).
davorin

PostPostao/la pamook » Uto ruj 20, 2016 9:31 pm

Hocu, sutra se uhvatim opet igre oko toga, moram prvo u nabavu 9V baterije za instrument :oops: :oops: :oops: ... al dobra vijest je da sam nakon "ljetnih praznika" upalio lemilicu :mrgreen:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri ruj 21, 2016 12:47 am

Samo da kažem zanimljivo http://www.farnell.com/datasheets/86620 ... 1474410147 . Lateralni mosfet(i) N i P u jednom kućištu za 7 funti. Pojačalo koje umjesto dva izlazna mosfeta ima naizgled "jedan". :mrgreen:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la davorin » Čet ruj 22, 2016 9:25 am

davidbraco napisao:Davorine pošalji i ti meni adresu-poslao bi ti jedno ventilator free 300 W napajanje( ATX za comp).
Nisam u životu vidio robusnije atx napajanje(od debljina žica do mase do debljina hladnjaka).
Već ćeš mu ti naći namjenu.

Stigao je poveći paket u kojem se puno toga nalazi!
Zahvaljujem!
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la davidbraco » Čet ruj 22, 2016 9:51 am

Baš čitam ovo kad upravo mi stigli tranzići-2N3054-hvala Davorine .
davidbraco

PostPostao/la Klokan » Čet ruj 22, 2016 1:29 pm

Pozdrav ekipa,

Naručio sam pred neko vrijeme ovaj Bluetooth modul sa pojačalom 2x3W. Namjera mi je napraviti bežični stereo zvučnik za razna okupljanja mladih po parkovima i stanovima bez razglasa :)

Problem mi je zvučnika. Nemam kod kuće baš nekakvu zalihu drivera (pogotovo ne tih malih snaga) pa me zanima kakve zvučnike tražiti? Pretpostavljam da bi nekakvi fullrange donirani od strane kakvog starog TV-a i slično dobro radili :?:

Ima li neka dobra duša nešto slično? Naravno, bez ikakvih egzotika. Nije vrijedno...ionako će vjerovatno biti zaliven vinom ili nekim drugim lokativom kroz dogledno vrijeme :drool:
Klokan

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet ruj 22, 2016 1:54 pm

Imam ti ja neke ovale koje mi je Zuzi poklonio pa ti njih mogu proslijediti,samo trebam vidjeti di su mi.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Klokan » Čet ruj 22, 2016 7:01 pm

Khadgar2007 napisao:Imam ti ja neke ovale koje mi je Zuzi poklonio pa ti njih mogu proslijediti,samo trebam vidjeti di su mi.

Našao sam neke u starom TV-u na tavanu ali su 16 ohma. Ovako odoka cini mi se da mi nebi odgovarali jer pojačalo je i ovako slabo (2x3W deklarirano za impedancije 4-8ohma) pa mislim da bi bilo jos slabije ako ga opteretim duplo težim zvučnicima. Neka me netko ispravi ako griješim :?:
Klokan

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica