Edison napisao:Pao, bilo bi dobro da je kutija za phono metalna, a i da su cijevi oklopljene, kutijom ili aluminijskim navlakama za cijevi.
razmisljao sam o tome,drvenu kutiju sam napraviu u stilu 807pojacala pa nek si pasu... kad buem radio "lako" cu oblozit kutiju iz unutra nekim tankim limom kojeg cu kasinije uzemljiti.Gornja i donja ploca bit ce od inoxa a cjevi bi trebale stat u kutiju bez da vire,eventualno napravit neke rupice iznad cjevi radi hlađenja.
Transformatori bit ce montirani na kutiju
Edison napisao:Kako je rijeseno grijanje? Ako su 3 cijevi tipa ECC83, ili su dvije takve i jedna ECC82, onda ti na naponu grijanja 6,3V treba za tri takve 900mA. Ako se ide na DC grijanje, a trebalo bi, onda je trafo od 2A za to u redu, ali 6,3V AC se ne da lako stabilizairati na 6,3V DC, a to trebas. Dakle za grijanje bi ti trebao namotaj od 9V/2A.
vidim da gijanje ima svoj ispravljacki dio,tako da se cjevi griju sve sa DC strujom
Edison napisao:Kod anodnog napaona idi na visi, tj. na 280V. Ne zanam sto su oni pri tom mislili, na AC ili DC napon? Struju poduplaj i trebat ce ti namotaj od 280V/60mA. Trebao bi s plocice skinuti shemu, barem napajanja, da znas sto su radili. Provjeri i za koliko Volti su isporuceni kondenzatori za filtraciju. Ako je sekundar od 280V, trebaju ti kondenzatori s minimalno 400V.Ako mislis napraviti modifikacije pretpojacala prema onom sto sam ja radio, trebat ces s plocicie skinuti cijelu shemu, mozda neke stampane veze negdje prekinuti, a neke elemente staviti drugih vrijednosti. Bez "skidanja" sheme, ne mozes se upustiti u modifikacije
na plocici pise da na nju ide AC struja sa od 230 do 280 V, a kondenzatori u napajanju si svi od 400 do 450 V
Sto se seme tice nasao sam naku koja bi trebala odgovarat ovom kitu sam sad treba ulovit malo vremena i provjerit.Za prepravku cu vidit nebude li previse komplicirana cu je napravit
Inace plocica je dobre kvalitete i obostrana je,podnozja su keramicka jedino bi volio vidit neke kondenzatore da su kvalitetniji... ali znam za ovakav tip kita drugo se ne moze ni ocekivati

sve u svemu je ok