Mala isprika jer sam navodeći nazive firmi koje su proizvele/namotale transformatore pojačala koje radim naveo djelomično pogrešne podatke! Sada sam u radioni pa sam ustanovio grešku koju ispravljam!
Mrežni trafo je od proizvođača "RITTER", ali ne mogu naći originalnu pločicu sa njega, pa prilažem slike na kojima se vidi da su limovi "E" i "I" industrijski zavareni (CO2 ?) jedni sa drugima, što svakako ne mogu sam napraviti, a i ne isplati se jer je s vijcima jeftinije. Stigli su sa zalemljenim izvodima za pločice sa FASTON-6,3 kontaktima koji mi nisu odgovarali pa sam ih skinuo. Izlazni napon od 12,6V je na pristiglom trafu pri opterećenju od ~14A padao za ~0,8V, pa sam provlačenjem CuLak žice od 2,50mm kroz limove jezgre dodao 1 zavoj i time dobio ~12,7V pri punom opterećenju.
Izlazni transformatori nisu od firme "RITTER", već od firme "WELTER AUDIO-ELECTRONIC", a naručeni su kao HI-FI-varijanta (zapravo kao STUDIO varijanta što je i bolje!). U odnosu na uobičajene trafoe koji imaju limove jezgre debele 0,35mm (M111-35), ovi su namotani na jezgrama koje imaju limove debljine 0,18mm (M111-18N) i sa početnim induktivitetom dvostruko većim od uobičajenih vrijednosti (označeni su kao "GESONDERE"=specijalni).
http://www.welter-electronic.de/index.htm" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.