Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Dean » Ned vel 07, 2016 8:29 pm

Ne kužim kaj je tu skupo i komplicirano ? :doh:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la denis_vz » Ned vel 07, 2016 8:39 pm

"skupo" i "komplicirano" su bili argumenti raznih "meštara" kod kojih sam to pokušavao dati napraviti. Njihova obavezna sljedeća izjava bila je "to bi trebalo na CNC, a to vam, znate, košta... "
Nakon trećeg takvog razgovora pop***io sam i dao se u trošak - kupio Makitu, pa te poklopce radim sam. I uopće nije komplicirano, a niti ta Makita nije baš tako skupa.... A vrijedi zlata, "voziš" je s dva prsta... Idealno za prave stolare, koji su u deficitu s prstima :)
(moji su još svi na broju i trudim se da tako i ostane...)
denis_vz

PostPostao/la pamook » Ned vel 07, 2016 8:59 pm

Krasno to sve izgleda, svaki za sebe i sve skupa na hrpi! :obscene-drinkingcheers:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la ziki » Ned vel 07, 2016 9:28 pm

Kako radi taj Audioepilog?
ziki

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned vel 07, 2016 9:49 pm

denis_vz napisao:Komplicirano Vijci idu odozdola, šarafe se u poklopac odozdo - vidi priloženu skicu. Upuštene matice u poklopac, prekrivene lajsnom od hrastovine koja pomaže da se matica ne "iščupa" neopreznim i pretjeranim "navijanjem" imbus šarafa.... Možda probam smisliti i malo bolji/lakši način za to, jer ovo je jako pimplavo za izvesti i traži puno ručnog prtljanja....

Attachments

pitam jer se sjecam da smo davno o tome pricali :) je malo je kompicirano... ali vjerujem da ces ako bude trebalo izmislit laksi nacin
ja cu te postedit mojih prijedloga... :D
denis_vz napisao:A same poklopce ipak radim sam: nakon puno natezanja s raznim "meštrima" koji odmah počnu spominjati CNC-jku, pa skupo, pa komplicirano, pazario sam Makitin jednoručni oberfrezer, pa to radim sam: upust na rubovima frezam sam obrefrezerom (šestar princip), a nakon toga izrežem krug na banzeku...

u svakom slucaju frezer je punooo jeftiniji od tokarskog ili kakvog CNC-a i kasnije ge mozes koristit za jos masu stvari...
ali mogao bis lagano preskocit benzek... imas napravu da mozes koristit frezu poput sestara kolko sam razumio,pa samo nakon sto prvog puta upustis kanal povecas promjer za dvije debljine stjenke aluminiskog cilindra i povecas dubinu freze za preostalo drvo koje ti je ostalo
Pao Pepeo

PostPostao/la audio kutak » Ned vel 07, 2016 9:52 pm

lijepo i profesionalno! što reći nego bravo! :clap:
We Are DIY-erz...
audio kutak

PostPostao/la denis_vz » Ned vel 07, 2016 10:24 pm

Pao Pepeo napisao:ali mogao bis lagano preskocit benzek... imas napravu da mozes koristit frezu poput sestara kolko sam razumio,pa samo nakon sto prvog puta upustis kanal povecas promjer za dvije debljine stjenke aluminiskog cilindra i povecas dubinu freze za preostalo drvo koje ti je ostalo

Ma znam, ali banzek imam od ranije (već nekoliko godina), a cijela priča s izrezivanjem na njemu ipak mi ide nekako brže (i ne trebam štitnike za uši kao kod obrefrezera) :)
denis_vz

PostPostao/la Vulkanizer » Sub vel 20, 2016 8:50 pm

Neznam ,u kojoj temi bi posta ovo pitanje , pa evo ovdje . Pomalo se spremam raditi prvo cijeno pjačalo i nekako , zbog dostupnosti djelova , informacija ,nakon svega proćitanog , ćini mi se DAH 1 ko najbolji izbor , ali prije no što krenem u nabavu djelova , volio bi ćuti savijet ''Konspiratora'' :D
Jedan put se u životu radi prvo cijevno , pa će savjetnici ostati zauvijek zapisani zlatnim slovima :)
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la Edison » Sub vel 20, 2016 10:09 pm

Samo kreni! :)

DAH-1 je jednostavno i dobro pojacalo. Idealno za pocetnika. Komplet transformatora moze izraditi Kolarek, a mislim da i Branko iz Odeona takodjer ima sve podatke, i da je takve vec motao. Ostatak dijelova je prilicno jeftin i lako nabavljiv. Vise nas je vec slozilo to pojacalo. Dean, Tom, jedno je kod zikija, jedno kod Schultza... a sigurno ih ima jos. Ja sam slozio svoje, ali jos uvijek eksperimentiram s njime (mada zadnje vrijeme manje) kako bih izvukao jos malo iz tog pojacala. Ovdje je tema s tim sitnim preradama koje prakticno ne kostaju nista, a dale su vec prilicne rezultate.

http://www.diy-audio.com.hr/viewtopic.php?f=6&t=2636

Ako krenes, pomoci ces imati sasvim dovoljno. Dean mozda ima jos koje kucicste i poklopac za trafoe...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la Khadgar2007 » Sub vel 20, 2016 10:17 pm

Po meni to je dobar izbor. Pojačalo je jednostavno, ima hrpa dokumentacije i teško da možeš nešto zeznuti pri izradi,a i cijevi su lako dobavljive. Imaš i DAH-2 ali to je već malo jača i skuplja zvijerka koja ima dosta više elemenata od DAH-1 Evo i Pamookove teme o DAH-2 viewtopic.php?f=39&t=70&p=754&hilit=dah+2#p754" target="_blank
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica