Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Zmajz » Čet vel 04, 2016 9:23 am

Kako su podaci i karakteristike ručice nepoznati, izbor se svodi na odokativni princip. Za taj rang ručica i gramofona bi ja preporučio nešto u cijenovnom razredu od 50$ do 80$, jeftinije nema smisla, skuplje bi bilo upitno. Sigurni igrači su Audio Technica, Grado, Sumiko, Ortofon. Osobno bih išao na Geado, ali evo samo jedan primjer tih jeftinijih zvučnica, tek za ilustraciju: http://www.needledoctor.com/Online-Stor ... TOMERPRICE
Naravno tu su i Shure i ostali igrači preko $50, ja nebih uzimao jeftinije.
Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la Zmajz » Čet vel 04, 2016 9:57 am

Zmajz - Z na kraju se ne čita i ne izgovara bez potrebe, to je nepostojano Z!
Zmajz

PostPostao/la davorin » Čet vel 04, 2016 10:15 am

Na gramofonu sam već imao neku od zvučnica DUAL (oznaka se ne vidi dobro, a kako sam ju montirao jako davno zaboravio sam koji je model) koja svira čak i nešto bolje od ove nove (UNITRA), iako je stara više od 30 godina (doduše vrlo malo je korištena).
Zahvaljujem na dobrim linkovima jer sam već odavno izvan svijeta gramofona pa su mi vrlo korisni. :P
davorin

PostPostao/la denis_vz » Ned vel 07, 2016 3:57 pm

Nakon dugo vremena, da i ja nešto pokažem :)
Bila jučer mala prezentacija u ZG za probranu ekipu, zvučnici su bili Audio Epilog "Ice", a izvor zvuka moje raznorazne điđe-miđe.

Sistem je pobrao sveopće ovacije, na moje veliko iznenađenje (mislim, znam da to dobro svira, ali toliko..?)
Pokazao sam dva para monoblokova s kineskim tube bufferom kao preampom, plus još neke stvari -audio server s LCD-om, plus jedno jednostavnije stereo pojačalo klase D, koje je već ranije bilo prikazivano u par navrata, i koje se pokazalo kao jako dobro - ovo malo skroz lijevo... Isti taj modul prebrikan u mono je osnova za donja dva monobloka (sa prednjicama od svijetlijeg drveta...)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
denis_vz

PostPostao/la SaWa » Ned vel 07, 2016 4:26 pm

Verinajs... :clap:
SaWa

PostPostao/la Pao Pepeo » Ned vel 07, 2016 5:50 pm

Je je jako lijepo :clap:
Okrugle poklopcice kako si na kraju pricvrstio da se ne vide vijci?
Pao Pepeo

PostPostao/la Master of disaster » Ned vel 07, 2016 6:40 pm

Super izgledaju! :dance:
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la denis_vz » Ned vel 07, 2016 7:35 pm

Pao Pepeo napisao:Je je jako lijepo :clap:
Okrugle poklopcice kako si na kraju pricvrstio da se ne vide vijci?

Komplicirano :)

Vijci idu odozdola, šarafe se u poklopac odozdo - vidi priloženu skicu. Upuštene matice u poklopac, prekrivene lajsnom od hrastovine koja pomaže da se matica ne "iščupa" neopreznim i pretjeranim "navijanjem" imbus šarafa.... Možda probam smisliti i malo bolji/lakši način za to, jer ovo je jako pimplavo za izvesti i traži puno ručnog prtljanja.... :(
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
denis_vz

PostPostao/la denis_vz » Ned vel 07, 2016 7:41 pm

Uostalom, evo kako to izgleda - donja strana poklopca (sorry na musavoj fotki, slikano mobitelom)...
denis_vz

PostPostao/la denis_vz » Ned vel 07, 2016 7:45 pm

A same poklopce ipak radim sam: nakon puno natezanja s raznim "meštrima" koji odmah počnu spominjati CNC-jku, pa skupo, pa komplicirano, pazario sam Makitin jednoručni oberfrezer, pa to radim sam: upust na rubovima frezam sam obrefrezerom (šestar princip), a nakon toga izrežem krug na banzeku...
U garaži se praši u svih šesnaest, samo čekam da me žena definitivno protjera od kuće. A da vidiš svinjarija kad se obrađuje i finišira aluminij, majketi.... Upala mišića od ručnog šmirglanja i glancanja, pa prajmer, pa bezbojni mat lak... ALi na kraju lijepo izgleda :)
denis_vz

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica