Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la Edison » Sub sij 23, 2016 8:09 pm

Odmah sam ja vidio da je to pretpojaclo... 8-) (samo nisam vjerovao u to) :lol:

Auuu... opasna zvjerka... Sad mi pamookova i moja pretpojacala ispadaju nekako sicusnima... :o
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » Ned sij 24, 2016 12:31 am

:D pa kad nikako da se negdje dočepamo ovih Siemensovih poštarki, gdje god pitam - pobacali odavno, a kao "mozda ima neko negdje na tavanu"... nema ni kapule ni kobasice na tavanu, pa se valjda nikome ne da ic provjerit :P

btw, ludilo ovaj komplet, jos kada ga se bude "obuklo" u nesto vizualno privlacno..... uhhhhh :P
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la elvis » Ned sij 24, 2016 5:37 pm

Spletom okolnosti nisam stigao osluhnuti davorinove predmetne monoblokove, no preamp čuh tj. poslušah par puta. Kada bih trebao dati nekakvu usporedbu koja bi trebala opisati gdje taj zvuk spada, onda bi ovaj preamp bio ono što je Bentley u auto svijetu. Ovo je primjer kako cijevni preamp treba biti izveden. Dakako naglasak je na PSu i odabiru lampi i kad to čovjek čuje vrlo brzo shvati bjedu ala ECC82 ili 6SN, DR i i sličnih Line preampova. Kada je nešto dobro onda je doro i to treba reći i čestitati konstruktiru. Ja sam sad u fazi bez lampi, no u slučaju povratka na tube priču, ništa ispod ovoga kada je Line stage u pitanju ne dolazi u obzir. Nadam se da ću znati to izvesti i moći financirati. Ovo drugo navedeno postaje sve veći problem kada su lame u pitanju.
elvis

PostPostao/la Khadgar2007 » Pet sij 29, 2016 8:34 pm

Od kako završih neke stvari za krznaše, malo se DIYa za gušt. Ujutro se radi u podrumu na hardveru i isprobavaju stvari a popodne se crtaju PCBi.

Već je prošlo sigurno nekih 2 godine od kako sam kupio "šipkice za varenje" aluminija,a brener sam kupio prije kojih pola godine, i tek sam jučer malo uhvatio voljnog momenta da isprobam to. Rezultat je mogu da kažem odličan. Sigurno neću raditi mostove ali za napraviti kutiju od L profila i sve to spojiti da bude kompaktno je više nego dobro. Za početak treba nekoliko alata i priprema. Priprema je da spojevi moraju biti čisti i da se sa turpijom malo zakose rubovi. Od alata je obavezno ono ča se manje više vidi posvuda na youtubeu a to je neka žičana četka(koju nisam imao pa sam improvizirao sa komadom aluminija). Poanta je dobro zagrijati spoj i onda otopiti malo šipke, sa četkom dobro istrljati otpoljenu šipku po spoju i možda još malo dodati šipke, i to je to. I ovako ružan spoj kakav sam ja napravio drži više nego dobro. Koliko se vidi na prvoj slici bitno je da je spoj bez "šljake" ili smeća kako bi to već nazvao. Ona nakupina na okomitoj stijenci je primjer kako spoj ne bi trebao da izgleda dok se na vodoravnom dijelu vidi lijepo zaliven spoj sa kompaktnim slojem aluminija/otpoljene šipke. Ovo je tek gruba proba za koju sam potrošio nekoliko šipki dok nisam skužio kako to ide.

varenje AL 1.jpg

Varenje AL 2.jpg

Drugo na čemu radim je mali solarij za tiskane pločice,već ima nekoliko mjeseci da sam uzeo UV neonke. Nešto prije nove godine sam izrezao drvenariju za to i sada sam polagano počeo da to slažem.Biti će naravno osvjetljavanje sa dvije strane i ugrađen timer. Moguće je i podešavati udaljenost UV lampi po visini iako kada se porihta optimalna visina to će biti to.

Solarij.jpg
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la Khadgar2007 » Sri vel 03, 2016 1:19 pm

Danas stigao paketić od Lesa. Taman jezgre za jedan SPUD i vezni za 807cu.

c jezgre.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la drazenK » Sri vel 03, 2016 4:11 pm

danas obilazak skladišta rezervinih dijelova i upućivanje najmlađih u istraživanje istih!
P_20160203_112144.jpg
drazenK

PostPostao/la davorin » Sri vel 03, 2016 9:49 pm

Jedno predpojačalo sa korekcionim predpojačalom za magnetnu zvučnicu koje je pristiglo zbog malog bruma. Unutra je i dodatno pojačanje za MC zvučnicu bez ulaznog trafa, izveden samo sa elektronkama. Inače su unutra 4 komada ECC88, 2 komada 6DJ8/6922 (~E88CC) i 2 komada E188CC. Mrežni trafo je smješten u odvojenu kutiju, ali su svi ispravljački i filterski stupnjevi zajedno sa samim predpojačalom.
Nakon prerade više nema bruma, a zbog potrebe isprobavanja sam morao osposobiti gramofon koji je stajao neispravan skoro 3 destljeća! Zahvaljujem Zmajz-u na remenu i zvučnici sa iglom.
davorin

PostPostao/la ziki » Sri vel 03, 2016 10:46 pm

I kako to radi?
ziki

PostPostao/la Dean » Sri vel 03, 2016 11:03 pm

ziki napisao:I kako to radi?

A kak će znat? Vidiš da je pustio Purple sa 24 carat ... :lol:
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la davorin » Čet vel 04, 2016 8:00 am

Dean napisao:
ziki napisao:I kako to radi?

A kak će znat? Vidiš da je pustio Purple sa 24 carat ... :lol:

U tom trenutku su probe već bile gotove, a našao sam nešto starih ploča za evociranje uspomena! :D
Svira jako dobro (LINE i MM, a MC nisam mogao isprobati), iako je cijela kutija malo prevelika i vrlo nezgrapna za baratanje.
Zanimaju me iskustva drugih sa promjenom zvučnice (koji tip?) na ovakvom gramofonu, odnosno tražim savjet za nabavku neke bolje od ove originalne (UNITRA). Nemam namjere ponovo kupovati ploče i slušeti gramofon, ali povremeno mi treba za probe.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica