Preamp #3 - 14A4 puta 4

Preamp #3 - 14A4 puta 4

PostPostao/la pamook » Pet sij 22, 2016 8:47 pm

...vrijeme je za nove radne pobjede :mrgreen: ....

opet preamp, dok se ne skupi kriticna masa za monoblokove.... ovaj put 4 kom trioda 14A4 upotrebljene prema Davorinovoj shemi za "usko" pretpojacalo sa Ecc32

viewtopic.php?f=39&t=1169" target="_blank

u ovoj "mojoj" izvedbi ide bez 6X5GT kao "odgode" anodnog napona....
otpori su nabavljeni, PRP....dva kom elna cerafine, ruskih PIO imam... nabavljeni su i ruski FT-3 tefloni za izlazne ali kroz razgovor s Davorinom upucen sam na plave propilene sto ih je Kutak imao u oglasima....

znaci, shema:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

Re: Preamp #3 - 14A4 puta 4

PostPostao/la pamook » Pet sij 22, 2016 8:50 pm

...napajanje je drugacije nego na shemi u originalnoj temi, u ovom slucaju CLCLC, prigusnice su motane u Odeonu a jezgre prije toga dobavljene kod Nika... na slici odn. na shemi nije ucrtan zadnji LC stupanj (identican ovom nacrtanom prethodniku)...naravno, odmah po rukopisu je vidljivo da sam ja autor i ove sheme, kao i niza proslih :mrgreen: :lol: :lol: :doh:

jos jednom - hvala Davorin! :obscene-drinkingcheers:
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
pamook

PostPostao/la pamook » Pet sij 22, 2016 8:55 pm

e sad - izvedba.... trebalo je biti "normalno" kuciste, ali naravno, zasto bi :lol: :lol:

naime, prije nekoliko mjeseci sam u Konzumu vidio nesto sto mi se svidjelo kao "sirovina", ali je komad bio 200kn... kako bi mi trebalo 2 komada, cjenovno je to bilo, kako bi na Kosovu rekli, LJOLJ :D
ali sad oko praznika, ugledah iste komade po snizenoj cijeni, u ovom slucaju na 100kn kom (sto je jos uvijek vise-manje LJOLJ), ali mi je stari dao par komada dobivenih "kupona" za 20% popusta na jedan kupljeni artikal... 3 kupona, jedan djetetu za skolsku torbu, dva za tatu i njegove piz*/*-* :clap:

radi se o "stalku za vino" u bambus izvedbi, sto ne znaci nuzno da ce i ostati u toj izvedbi (iako mi se svidja u kombinaciji sa mrezicom)....
pamook

PostPostao/la pamook » Pet sij 22, 2016 8:57 pm

... danas ponukan suncem isukah pilu na nareceno, i pazeci na prste obavih prve rezove - trebalo je prikratiti drvene komade "na zamisljenu mjeru"... nakon toga, ponukan minusom u zraku, vratih pilu u mrak i to je bilo to....
pamook

PostPostao/la pamook » Pet sij 22, 2016 8:59 pm

...e sad - koncept:

ideja je probati u sredinu uvaliti sve sto ima veze s napajanjem, a sve signalne vodove vuci kroz (jos ne) uglodane kanale s donje strane stranica.... slika govori vise rijeci nego je moguce opisno se izraziti....
pamook

PostPostao/la pamook » Pet sij 22, 2016 9:00 pm

...i za kraj (odn. pocetak) - par fotki kako je to pisac zamislio....
pamook

PostPostao/la pamook » Pet sij 22, 2016 9:09 pm

...naravno, pisac se jos nije odlucio za finalnu verziju (brdo na prednjem dijelu preampa, ili brdo na straznjem dijelu preampa), i jos se nije odlucio o poziciji selektora ulaza :roll: :lol: :lol: ... za sada ce ovo sve pricekati jos par dana da stigne i naruceni volume pot koji ide umjesto plavog Alpsa, pa cu onda vidjeti kako-sto-gdje mi vise odgovara, vizualno i tehnicki.... u medjuvremenu se moram "baciti" na zicanje novog komada ovog perforiranog lima jer je ovaj sto imam malo pre uzak i pre kratak :mrgreen: ... kada budem imao "prave" dimenzije, javim se :P ....

ideja je uglodati utor sa svake strane ovih drvenih bocnica i uvuci perforirani lim u utor, smisliti "ojacanja" ako treba.... prije toga moram ohoblati obje stranice i odstraniti jedan dio (ovaj gdje su rupe sa strane) jer su tu bili upusteni drzaci za nosace pri vjesanju na zid), a kako drvenarija nije simetricna (niti se moze okrenuti) vec su obje "lijeve", moram hoblanjem izjednaciti da dobijem simetriju i rupe u sredini letve...

s donje strane ce biti perforirani alu lim (imam, valjda imam jos negdje odgovarajuci komad) na koji ce se sarafiti trafoi i prigusnice, i kada se sve slozi, stupicima ili nekim drugim "L" ili "C" profilom pricvrstiti tu donju plocu za ostatak drvenarije...

sve u svemu - piz//*ja, ali sta cu, takav sam :lol: :lol:

nastavak slijedi kako bude dopustalo vrijeme, novac, zena, djeca, i najvaznije, pošta :D

na -2 °Ćelzija, srdacno vas pozdravljam :mrgreen:

/edit - na slikama osim attenuatora nedostaje i jedan elektrolit 6800uF u filtraciji napona grijanja.... ostalo je vise-manje mislim sve "prikazano" ...
pamook

PostPostao/la Vulkanizer » Pet sij 22, 2016 10:32 pm

pamook napisao:e sad - izvedba.... trebalo je biti "normalno" kuciste, ali naravno, zasto bi :lol: :lol:

Slabo ja još kontam ovu eletroniku , ali bi tvoje radove prepoznao po dizajnu .
Svaka čast. :clap:
PS : Ono vinklo je očito došlo u prave ruke :D
Once there was a way to get back homeward
Vulkanizer

PostPostao/la SaWa » Pet sij 22, 2016 11:30 pm

Iznenadiš svaki puta... :clap:
Nisi još pravo ni počeo,a već mi.... :drool:
Ne sumnjam da će to na kraju ispasti izvrsno...svaka čast!
SaWa

PostPostao/la tom_hifi » Pet sij 22, 2016 11:58 pm

Ovo izgleda VRLO dobro. A sad oko izvedbe, sigurno bude izazova podosta. :)
tom_hifi

Sljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika