Mislim da će toga ponešto biti i kod mene

Kao prvo, (opet) imam za otuđiti hrpicu tinti za CANON printer tipa PIXMA 4700.
Budući ih uništavam po jednog godišnje, uvijek ostane nešto rezervnih tinti.
Pa, ako netko koristi takve, slobodno se može javiti, najbolje ovdje.

Zaostao je i jedan komplet neotvorenih tinti za HP-ov arhaični printer tip 15 i tip 78, pa ......

Isto tako ima i nešto tonera za HP iz serije 1000, pa ako tko ima štogod takvo u pogonu mogu pogledati oznake. Mislim da je 35, 45 i tako nešto.
Imam i pripadajući HP 1005 koji ide u smeće jer mi ga se ne da otvarati. Dijagnosticiran mu je neostatak komunikacijskih vještina

Tu je i već opisani PIXMA 4700 kojem se zapunila kloaka s otpadnom tintom i još jedan (mislim 3600) kojem je prestala pisati crna boja

Vjerujem da to nikoga ne zanima pa ide prvim vlakom u smeće (eOtpad

).
E, sada, uvijek je dobro da kada nešto izađe, da nešto i uđe u sustav

Zato, budući je počelo vrijeme darivanja, nema bolje nego kada daruješ sam sebe

Upravo sam instalirao zamjenu za postojeći i4700.
Nabavljen novi (mada, kažu, zastarjeli

) EPSON L800.
Zašto baš taj? Zato jer može printati na CD i DVD, i što je ispis vrlo jeftin jer ima spremnik od skoro pola litre tinte.
Prva originalna tinta koja je u konačnici jeftinija od najjeftinijih zamjenskih.
Naime, flaša od 70 ml košta nekih 70 kuna što košta manje od 5-6 zamjenskih tinti od po standardnih 12 ml.
Manja masa glave sigurno ponešto doprinosi brzini i kvaliteti u što sam se već i uvjerio

Jedini davež je prvo puštanje u pogon jer sve te tinte (6 komada) treba pretočiti u spremnik, instalacija traje desetak minuta (to je izgleda postao standard kod svih uređaja

), i dok si on posrče sve to i pripremi za rad prođe još 15 minuta.
Nakon toga treba svaku tintu registrirati s nekakvim kodom serije i tek tada sve proradi

.
Prilično je velik (širok) i jedva je stao na mjesto svog prethodnika. Ostalo je (srećom) svega milimetar-dva sa svake strane

Prvi testovi su impresivni, ali vidjeti ćemo još.
Ništa ne bacam. Sve mi treba.......