Postao/la Khadgar2007 » Pet stu 20, 2015 3:27 pm
Jučer mi je u između ostalog iz TMEa stigla plastična drška za weller grijač iz WSP80 ručke(oko 50kn). Kako mi je prije godinu i po vrisnuo termosenzor u grijaču a grijač ostao čitav naravno da sam ga sačuvao da si napravim još jedno lemilo. Danas sam spojio na trafo od 24V i ugasio čim je vrh poprimio tamno plavu boju.

Prevedeno počeo se nekontrolirano grijati i nisam želio znati di će stati. Tako da ćemo upotrijebiti onaj autotrafo kojeg imam i vidjeti na kojem naponu vrh dostigne temperaturu od 450°C. Nakon toga idemo u potragu za potrebnim trafom i izradom Elektorove regulacije napona sa triakom koju ću okačiti na primar trafoa. Sve u svemu po meni će to biti dobro iskorišten grijač koji bi mi u suprotnom samo stajao i sakupljao prašinu. Naravno mogla bi se tu napraviti i poštena regulacija temperature da se mjeri promjena otpora grijača ali niti znam to napraviti niti mi se da kopati po internetu za šemom koja možda radi a možda i ne radi.
Weller modifikacija.JPG
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!