...nego...
nakon jucerasnje zavrzlame (naravno), danas - suncano s pjesmom
jucer sam pokusavao dokuciti zasto je jedan kanal puno tisi od drugog, pa je bilo prebacivanja zvucnika lijevi-desnikanal, prebacivanja ulaza L-D kanal, prelemljivanja izvoda na trafou, prebacivanja i kombiniranja elektronki, da bi na kraju, gladan i frustriran, sve poslao u mp3, isprobao zvucnike na receiveru (vec sam sumnjao u jedan bas da je pa-pa - ali nije, na receiveru zvuce podjednako i dobro oba zvucnika), i ostavio se kjorava posla (i naravno, primio se frizidera

).
danas, usprkos vrucini i Gilovoj vjerojatno kratkovidnoj nisanskoj spravi

, konacno (i vrlo brzo) - rezultat. U problematicni kanal stavio 2 nove elektronke (Sylvania) i gle cuda, sve radi ko suza....
dakle, El Menco, el smetje. Od 5 komada, jedna odmah bye-bye, a dvije sumnjive (vjerojato je samo jedna bas losa, ali nisam imao vise zivaca se igrati pipalicama po plocici)...
e sad...
ovo je, kako ga autor i nazvase - šuškalica DLX
sa ovim malim visatonima nisam ocekivao ni ovoliko zvuka koliko izlazi iz ovih arcusa (92dB/m), a sonicno gledajuci, za jedan mali amp za zvucnike uz komp ili nedajBosch kuhinju ili vikendicu (tko ima, jel) - vise nego odlicno...
na momente naravno ono sto poznajem od glazbe zvuci pomalo tanašno, ponegdje fali punch basa na koji sam naviknuo, ali opet - uzevsi u obzir karakteristike trafoa, snagu pojacala i na kraju cijenu svega skupa - da ga ebesh ovo je win-win situacija, pogotovo za lijep handmade pokloncic
dakle, kratka rekapitulacija troskova:
mrezni trafo oko 160-180kn
izlazni trafoi - 9€ kom, postarina 15€ za puno komada, group buy recommended
cijevi - oko 50kn kom (ima ih Nik)
plocica ako se dobro sjecam forumski group buy oko 60kn?
sitni materijal vjerojatno negdje oko 150 kn
zadovoljstvo kad prosvira (ne mozak) - neprocjenjivo
probat cu uskoro napravit onaj "vifantastic" projekt sto je Zmajz radio, pa probat uparit... iako je osjetljivost tih zvucnika puno manja, treba probat. Curiosity killed the cat, al yebiga, nema pomoci

Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.