Inace, DAH-1 je tako jednostavne topologije da shemu mogu bez problema drzati u glavi. Neko jutro plivam, gledam u nebo, i slozim u mislima cijelo ovo pojacalo do posljednje zicice. Kad dodjem kuci, onda samo polemim to sto sam slozio u mislima...

... dao si mi malo mislit, a buduci je oko mene 30C, to ce ic sporo, predmnijevam Edison napisao:Locirao sam i onu jednu 6N1P koja mi pravi probleme s "podizanjem" napona grijanja. Ovako izvana ne mogu izmjeriti da se nesto u njoj dodiruje, ili je spojeno, a ne bi trebalao biti. Sve djeluje normalno. No kad se montira u pojacalo stvara probleme. SRPP ima napajanje od oko 335V. Donja katoda je na oko 3V, a gornja na oko 168V. Dijelilo napona za podizanje napona grijanja je na oko 86V... Na jednom polozaju mi napon "dizanja" grijanja "prebaci" s 86V na 3V, a u drugom kanalu na oko 168V. Interesantno je da su to naponi na katodama unutar SRPP-a. Ocito jedna katoda ima nekakav spoj s grijanjem (odlucila 6N1P postati "direktno grijana" trioda). To se desava kad cijev radi, jer "na hladno" to ne mogu izmjeriti... Oznacio sam cijev i bacio je u ropotarnicu za takve cijevi...
yoke napisao:Edisone, posalji ga meni !!!
da ti otklonim kvar
Pao Pepeo napisao:Evo proslo je vec neko sitno vrijeme..ali kako ti se cini u usporedbi s onime koje smo slusali u sisku??
Nema registriranih korisnika pregledava forum i 3 gostiju