Šta se radi...a ima veze sa....

Re: Šta se radi...a ima veze sa....

PostPostao/la denis_vz » Pon lip 29, 2015 5:29 pm

I ja sam zadnjih dana nešto brljavio.... opet moje minijature :)

pojačalca od 2x15w do 2x100W (doduše, to je "kineskih" 100W, ali svejedno odlično sviraju, realno negdje 40W na 8 omske zvučnike)....
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
denis_vz

PostPostao/la Master of disaster » Pon lip 29, 2015 6:26 pm

Fora, i maleno.
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Pon lip 29, 2015 7:19 pm

Denis, stvaraju li ta pojacala smetnje na FM prijemnicima?
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la denis_vz » Pon lip 29, 2015 8:31 pm

Edison napisao:Denis, stvaraju li ta pojacala smetnje na FM prijemnicima?

Nažalost, da... Klasična boljka klase D.... Neka manje, neka više. Ovaj najmanji skroz lijevo nije klasa D (2x15W), i taj ne smeta, ali ovi drugi veći smetaju... Nije strašno, ali smetaju... :(
denis_vz

PostPostao/la pamook » Pon lip 29, 2015 10:20 pm

onaj lijevo na slici, kvadratični, mi je naj-bonbon :clap:
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la denis_vz » Pon lip 29, 2015 11:56 pm

pamook napisao:onaj lijevo na slici, kvadratični, mi je naj-bonbon :clap:

E, taj je nekakva A/B klasa, ne stvara smetnje, fino svira, ali nije neka snaga. Doduše, za kućno slušanje skroz OK. Sredio sam ga više kao neko pojačalce za mp3 sviralice, mobitele i sl...
Makar, velim - i za neko "normalno" kućno slušanje je sasvim OK. Inače, bio sam ga donio u Sheraton na onaj zadnji AV sajam kao izložak.
inače, u prilogu je slika za bolji dojam o dimenzijama :)
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
denis_vz

PostPostao/la denis_vz » Pet srp 03, 2015 4:36 pm

Sad sam se sjetio da nisam stavio fotku gotovog RasPi kompletića :)

Lijevo na slici, gore je RasPi + 24/192 DAC (Wolfson), a donja "kutija za kekse" je pojačalo TPA3116... Desno su ista takva pojačala u "običnim" kućištima...
denis_vz

PostPostao/la ziki » Pet srp 03, 2015 4:57 pm

To neka serijska ili proizvodnja za prodaju ili? Jako lijepo izgledaju, nema se što reći.
ziki

PostPostao/la denis_vz » Pet srp 03, 2015 5:11 pm

je, plan je da se ide u komercijalu, ali se od plana nije još krenulo u nešto ozbiljnije.
Ova okrugla kućišta su me namučila puno više nego što sam očekivao.... ali na kraju ipak zgodno izgledaju.
Pojačala su prošla razna testiranja (i kod članova foruma) i pokazala su se kao jako zanimljiva - jedino nisu za one koji koriste analogne tunere (smetnje prijemu)... Makar imam par varijanti koje manje smetaju tunerima.
Uglavnom, kao komplet je iznimno zanimljivo, prijenosno i vrlo malih zahtjeva u pogledu napajanja, a odličnog zvuka... Za nezahtjevne više nego dovoljno - a i oni zahtjevniji su imali samo riječi hvale: ta pojačalca tjeraju sve moguće zvučnike bez po' muke uz više nego solidan zvuk.
denis_vz

PostPostao/la davorin » Pet srp 03, 2015 5:23 pm

Mislim da šteta ova pojačala ne predstaviti u odgovarajućoj temi, bez obzira jesu li to gotovi kineski moduli, satavljeni KIT-kompleti ili modificirane varijante poznatih marki!
Također bi bilo zgodno objaviti fotografije unutrašnjosti zbog većeg broja članova foruma bez ikakvog iskustva koji bi iz toga mogli ponešto i naučiti.
...
Moja iskustva sa poluvodičkim pojačalima u klasi-D, govore da se interno generirane smetnje prenose na bližu okolinu uglavnom sa zvučničkim kablovima.
Mjerenja sa sondama spektralnog analizatora pokazuju da su zvučnički kablovi idealne "antene" za harmonične i intermodulacijske frekvencije (između signala i "chopper" frekvencija) koje sežu ponekad i do nekoliko stotina MHz. Dodavanje "LOW-PASS" filtera za ~1MHz između izlaza sa tiskane pločice pojačala i spojnih zvučničkih terminala na kutiji, kao i umetanje feritnih prstenova oko zvučničkog kabela može prilično umanjiti (ponekad i potpuno atenuirati, barem na uho!) smetnje koje ometaju korištenje FM-Tunera.
davorin

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica