SE UL EL34 pojačalo

Re: SE UL EL34 pojačalo

PostPostao/la zuzi » Uto svi 05, 2015 10:30 pm

@Master of disaster

Otvori stranicu analogmetric.com i vidi tablicu za Shuguang 300B. Inače te lampe su se u praksi pokazale vrlo dobre (čak u jednom slučaju zvučno bolje od WE300B ali pustimo to :)
zuzi

PostPostao/la fixxxer » Sri svi 06, 2015 9:31 pm

Edison napisao:Desni botun je promjera 28mm. Bilo bi dobro da je ovaj lijevi slicnog stila, ali manji. Mislim da je osovina kod Alpsa od 6,3mm.

Pregledao, nažalost ništa slično a manje od 28mm...
fixxxer

PostPostao/la Edison » Sri svi 06, 2015 10:00 pm

fixxxer napisao:
Edison napisao:Desni botun je promjera 28mm. Bilo bi dobro da je ovaj lijevi slicnog stila, ali manji. Mislim da je osovina kod Alpsa od 6,3mm.

Pregledao, nažalost ništa slično a manje od 28mm...

Hvala na trudu. Trebam naci nesto slicno izgledom, da se uklapa u opci dizajn, a ipak da ne bude naglaseno kao dugme za glasnocu.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la fixxxer » Sri svi 06, 2015 10:06 pm

Imao je nik toga prošli put na tf...
fixxxer

PostPostao/la Dean » Sri svi 06, 2015 10:16 pm

Imam ja nešto za nareckanu osovinu...
...pipl mast trast as....
Dean

PostPostao/la Edison » Sri svi 06, 2015 10:19 pm

Osovina je glatka, nije nareckana. Treba probati. Nadam se da ce Nik doci sa svojom ponudom. :)

Ako tko ima kakav zgodan buton, a misli da bi pristajao, bit cu zahvalan ako ga ponese na TF pa cemo probati na licu mjesta.
Edison

PostPostao/la Edison » Čet svi 21, 2015 1:35 pm

Ovo pojacalo je sviralo u Sisku na Schultzovom zvucnicma, a i na Daltonovima, no najvise na hornama Pao Pepea. U nedjelju je to bio sistem koji je svirao do samog kraja festivala. Pojacalo je pokazalo da moze, i da tih 8,7W nije zanemarivo. Cim sam se vratio s TF, upogonio sam ga u drugom (kuhinjskom) sistemu. Buduci da je napravljeno samo par dana prije festivala, godilo mu je to sto je dosta sviralo u Sisku i povratkom kuci odmah se osjetilo da svira bolje nego kad je polazilo na put. U medjuvremenu je proslo 10 dana i zvuk se jos popravio. Svakim danom svira malo bolje. Kad ce postici konacni zvuk, ne znam, ali racunam da izlaznim trafoima treba jos desetak dana sviranja. U svakom slucaju, sad sam puno zadovoljniji zvukom ovog pojacala. U pocetku sam iskazao manje rezerve, ali ovo sad svira kao i prototip, i ima naznaka da ce ga i nadmasiti. A s prototipom sam bio izuzetno zadovoljan, i stoga i isao u gradnju ovog pojacala.
Edison

PostPostao/la davorin » Čet svi 21, 2015 3:16 pm

Zvuk u Sisku na hornama je bio jako dobar, kontroliran i precizan, gotovo "triodni" po karakteru, a pojačalo se jako dobro nosilo i sa "tehno"-glazbom (koja baš i nije najpogodnija za pentodno SE-pojačalo i širokopojasni zvučnik u horni!).
Zaboravio sam od kuće ponijeti neke NOS-EL34 (PHILIPS-EL34/XF2 i EI-NIŠ-6CA7; tek sada sam se sjetio! :lol: ) koje sam kroz razgovore obećao, ali i sa postojećim elektronkama nove proizvodnje (SVETLANA ?) je pojačalo zvučalo odlično!
davorin

PostPostao/la Edison » Čet svi 21, 2015 3:25 pm

Hvala davorine. :)
Pojacalo je u ultralinearnom spoju. Lampe su bile EL34 Tungsol, i 5771 neke NOS. Tvoje lampe cemo isprobavati na sljedecem festivalu... ;)
Edison

PostPostao/la Pao Pepeo » Čet svi 21, 2015 3:55 pm

U Sisku su se dosta pojacala zavrtjela na hornama,neke sam imao prilike bolje poslusat neke onako (nazalost :( )na leteci.... ovo od edisona sa EL34 mi se jakoo dopalo :handgestures-thumbupleft: istina ono je naj dulje sviralo i razmjenili smo dosta vrsta glezbe ali svaka je korekno svirala a i vise od toga...vremenom smo se navikli na malo mumljanje u bassu i bilo je stvarno uzivancija
takav tip zvucnika i trazi takva pojacala i sa od 6 od 10 W je sve sto im treba,i svi koji nisu bas u ovome sportu sigurno bi se iznenadili na kolicini i kakvoci zvuka ove kombinacije!!
Zalim malo sto nismo uspijeli poslusat beponeov OTL na nekim normalnim glasnocama... :mrgreen: a i davorinov 809 uopce... al svi dobro znamo kako vrijeme leti na TF-U :D mozda nekom drugom prilikom
Pao Pepeo

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Cijevna tehnika