@pamook, trenutno mi je bilo bitno uspostaviti sat da mjeri stvarno vrijeme zadano RTC chipu (ds1307) i prikazuje ga na lampama. Sto se tice vrtnje tu je sada samo ostalo naci idealane delaye koliko dugo katoda ostaje uzarena i koliko ce proci vremena izmedju paljenja dvije katode. Bitno je bilo napraviti funkciju koja vrti znamenke, i tu smo uspjeli. Znaci pri osvjezavanju katode se pale redom od najudaljenije do najblize i nazad, sjaj katoda bude ovdje malo intenzivniji nego pri normalnom radu sata jer kroz katode tece "konstantna" struja dok se pri radu sata katode osvjezavaju zadanom frekvencijom pa ne ostvare puni sjaj (u drugom se videu vidi u cijevima efekt kao kod snimanja CRT monitora, to je upravo zbog toga). To malo i zbuni kameru pri snimanju pa se moze dobiti dojam da je "napadno". I nemojte da vas zbuni sto sada malo malo vrti sve znamenke, u radu ce se znamenke vrtiti svakih pola sata-sat.
O nocnom radu i ostalim opcijama sam razmisljao i biti ce napravljene jer s arduinom se stvarno svasta moze. Sada kada imam algoritam za prikaz 4 znamenke mogu prikazivati sto i kako hocu