Uspio sam napraviti ispravljač i subšasiju.
Subšasija je generalno dobra stvar jer omogućuje jednostavno servisiranje, "tvikanje" i štogod već bez puno razlemljivanja.
Subšasija je napravljena od nekakvog materijala kojeg sam nabavio u OBI-ju i koji izgledom i krutošću sasvim zadovoljava tu potrebu.
Inače je jako lagan za obrađivanje (praktički ga se može obrađivati nožem) i upotrebljiv za puno toga.
Ima ga raznih boja i nije nešto posebno skupo.

Takvu subšasiju je lako povezati sa ,npr. prednjom pločom i kao u ovom slučaju, može ih se zajedno izvaditi iz kutije ako zatreba.
Ispravljač je napravljen na preforiranom vitroplastu, na brzinu, iz glave i ima u biti dva odvojena ispravljača.
Jedan koji osigurava +/- 15 V koji napaja sam sklop i drugi od 9V koji je potreban za rad digitalnog panel metra.
Šema je standardna, školska (iz datasheeta) i za ovu namjenu posve primjerena.
Ovdje sam konačno našao primjenu za dva iz hrpe malih transformatora koji su se skupljali godinama, bolje reči, desetljećima
Elektroliti su iz reciklažnog dvorišta (prije toga premjereni) kao i stabilizatori.
Već sam napisao da su mi ti najdraži, jer (ako nisu skureni) sigurno dobro rade

Na stražnju stranicu još dolazi mala pločica s mrežnim filterom i osiguračem.
Ovo je zadnja faza prije konačnog ožičavanja i puštanja u pogon.
Ako ne prije, onda će prva manualna mjerenja "pasti" sljedećeg vikenda.
Digitalni panel metar služi upravo za to - direktno očitavanje impedancije.
Na početku sam napisao da je cilj spregnuti sve to sa PC skopom.
Pri tome će skop služiti samo kao sredstvo za akviziciju podataka, a samo sučelje, logger, plotanje i sve ostalo će biti napravljeno posebno za tu svrhu.
Softver je već koncipiran i to je sljedeća faza koja ne bi trebala predugo trajati.