NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

Re: NOVOSTI S BUVLJAKA (tech :) )

PostPostao/la joe dalton » Čet sij 15, 2015 12:18 am

Dean napisao:Koliko sam pročitao; došli su besplatno. Povećavam narudžbu na 8 komada...

Dean - 8 kom.
LesFaul - 2 kom. (ili 4 ako bude dobra cijena)
Schultz - 2 kom.
audio kutak - 2 komada ako su jeftini :mrgreen:
MoD - 2, ali bi prije definitivne potvrde volio znali cijenu.
S@ki- 2 komada

Ma ne... daj 10 komada, 2 ću kasnje sigurno nekom prodati....

Vjerojatno meni obzirom da si me uspjesno izbrisao s liste :snooty:
joe dalton

PostPostao/la davorin » Pet sij 23, 2015 9:00 pm

Sa moga VIP-buvljaka mi je stiglo nekoliko interesantnih transformatora koji na relativno neuobičajen način i bez klasičnih sklopova omogućuju prilično stabilne izmjenične napone na sekundaru(-ima), a jednako tako i ispravljene.
Trafoi su za trajni rad (24h/dan!) opteretivosti 55W (70VA), a stabilnih sekundarnih ispravljenih (DC) napona od 300+100V ili 400V (30-40mA) i 20+6 ili 26V (2A).
Za one koji nisu na "TI" sa takvim transformatorima (ferroresonant transformer), par informacija mogu naći na linku:
http://www.ibiblio.org/kuphaldt/electri ... tocid98965" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la davorin » Pon sij 26, 2015 12:20 pm

Pristigao (razmjenom koja je povoljna kao da je sa buvljaka! :D ) sam se dokopao izvrsnog mrežnog transformatora ~600VA koji će namjenu pronaći u ispravljaču (bit će udvostručivač napona za nazivno napajanje od 12,2-2,3kV) za kratkovalno linearno pojačalo od ~400W-PEP sa elektronkom 572B!
Trafo potiče iz starog ispravljača za uređaj RTU-400 koji se koristio u JNA sve do '80-ih godina prošlog stolječa, a s kakvim sam se i ja sretao kad sam služio vojni rok '70-ih.
Pored trafa je kalem sa žicom koju sam dobio (tubeman, zahvaljujem!) za namotavanje zavojnice izlaznog PI-filtera.
Pažnja! Nemaš dopuštenje kao gost foruma za pregledavanje i/ili preuzimanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
davorin

PostPostao/la Khadgar2007 » Čet sij 29, 2015 2:20 pm

Opet nije buvljak ali je NOS. :mrgreen:
Jučer na putu iz Splita svratio sam do Davorina te sam dobio nekoliko darova. Lijepo smo se napričali u onih 2h koliko sam bio kod njega.

Jedan par lijepih NOS tranzistora za lab ispravljač koje mi je Davorin preporučio umjesto već prežvakanih 2n3055, a tko sam ja da se usprotivim(kada je onoliki :lol: )
2sd797.JPG

I malo željeza da se namota trafo za onaj curve tracer koji je u planu.Što je najvažnije ima dovoljno velik prozor da se natrpa sva ona žica koja će biti potrebna da se dobije napon do kojih 1kV.
trafo.JPG

Uglavnom veliko hvala Davorinu. :bow-yellow:
Psihodelični sin cvijeća...zauvijek!
Khadgar2007

PostPostao/la pamook » Uto vel 03, 2015 6:48 pm

... nov novcat, ali nema kolica za diapozitive :P ... bit ce skuplja pita vec tepsija :doh: :lol: :lol: ... ali nek se nadje, diapozitiva imam :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la Master of disaster » Uto vel 03, 2015 8:36 pm

Takav ima moj stari. Kakav je to događaj kada se idu gledati dijapozitivi....neprocijenjivo. :D
Every speaker construction should start with a 15" bass driver! JBL knew this already in the mid Nineteen-forties.
Master of disaster

PostPostao/la Edison » Uto vel 03, 2015 9:55 pm

Pamooce, donijet cu ti ja par "kolica" za dijapozitive na TF... samo me podsjeti malo prije susreta...

I nisu kolica, vec magazin ili po hrv. sharzer... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la pamook » Uto vel 03, 2015 10:02 pm

:greetings-clappingyellow: :greetings-clappingyellow: moze, moze, thx :obscene-drinkingcheers:

inace, imam ispravnog nekakvog rusa, manualca za po jedan "slajd", a ima i par stotina slajdova u kutijama, spremljeno. Taman za neku poslijepodnevnu projekciju, kao foršpan za 8mm filmove :lol:

thx Edison :D
---- Samoukices fumo iuvat ----
pamook

PostPostao/la SaWa » Ned vel 08, 2015 5:36 pm

Spasio bacanja u smeće nekoliko ovih modula.
Aj dobro,DC-DC converter,a negdje ću ga iskoristiti.
Onda sam ga uguglao i :o ....pa to neka zverka..što sad. :?: ..http://www.amazon.com/Power-One-BQ2320- ... B00LS9RMYY" target="_blank" target="_blank
http://www.ebay.com/itm/POWER-ONE-EUROC ... 2a46ebfa1f" target="_blank" target="_blank
jel treba netko...dajem ogroman popust.. :mrgreen:...može i zamjena za bubreg,jetru itd.. :lol:

Slika
SaWa

PostPostao/la zika » Ned vel 08, 2015 6:29 pm

SaWa napisao:Spasio bacanja u smeće nekoliko ovih modula.
Aj dobro,DC-DC converter,a negdje ću ga iskoristiti.
Onda sam ga uguglao i :o ....pa to neka zverka..što sad. :?: ..http://www.amazon.com/Power-One-BQ2320- ... B00LS9RMYY" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
http://www.ebay.com/itm/POWER-ONE-EUROC ... 2a46ebfa1f" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
jel treba netko...dajem ogroman popust.. :mrgreen:...može i zamjena za bubreg,jetru itd.. :lol:

Slika
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/34962/POWER-ONE/BQ2320-7R/+2_874ULLuESCRRpeHXzwwzlIe+/datasheet.pdf
zika

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Brbljaonica